2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Melyik lesz az Ország Tortája?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 11:34:46
20 nevezõ közül szakmai zsûri választotta ki azt a három tortát, amelyek versenyben maradtak az Ország Tortája címért idén.
A hétfõi megmérettetésen a versenymunkák közül a Széchenyi-epres, a túrógombóc- és a szilvásgombóc-torta jutott a döntõbe. Augusztus elején dõl majd el szakmai zsûri döntése alapján, hogy idén ebbõl a háromból melyik nyeri el a megtisztelõ címet.

„Az ország születésnapi tortájára 20 nevezés érkezett idén, soha ennyi finomságot nem indítottak még a megmérettetésen. A hétfõi versenyen az elsõ három helyezettet választották ki. Ezután, augusztus elején egy újabb versenyen dõl el, hogy a most tovább jutott Széchenyi-epres, túrógombóc- és szilvásgombóc-torta közül melyik nyeri el az év születésnapi tortája címet" - mondta Selmeczi László, a cukrászok ipartestületének ügyvezetõje.

3 éve jött az ötlet, hogy augusztus 20-ra, az ország születésnapjára elkészítik az Ország Tortájáját, amely akkor egy madártej-torta volt. A második évben a szatmári szilvatorta nyerte el a címet, tavaly pedig a pándi meggytorta kapta meg a megtisztelõ címet.

Hétfõn 36 pályamunkából kiválasztották a 2010-es év fagylaltját is. A kötelezõ feladat a csokifagylalt volt, amit étcsokoládéból kellett elkészíteniük a mestereknek. Összesen 36-an neveztek a versenyre a csokifagyijukkal, illetve 36 más fantázia fagylalttal. A hangsúly ebben az esetben a kreativitáson van, hogy milyen új ízeket tudnak kitalálni a cukrászok.

A 2010-es év fagylaltja a Házias Vidámság fantázianevet viseli, és egy fehércsokoládé alapú, szilvapálinkával, szilvalekvárral és fahéjjal ízesített hûsítõ édesség. A megálmodója a csákvári Csuta cukrászda mestere. Tavaly a zahertorta-fagylalt volt a befutó.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!