2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Sokáig lesz az iskola az otthonukForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-16 09:10:17
Még hetekig, vagy akár hónapokig is a felsõzsolcai általános iskola lesz az otthona azoknak a családoknak, akik elveszítették otthonaikat.
A tantermeket használják szobáknak, a tornaterem öltözõjét pedig fürdõszobának. Gyakorlatilag semmijük sem maradt, de sokféle adományt kapnak.

A bableves és a briós mellé a jó szó is jár a felsõzsolcai iskolában. Ott kaptak helyet azok, akik az árvíz miatt nem tudtak visszaköltözni otthonaikba.

„Azokkal foglalkoznak, akiknek biztosítása volt. Nekünk nem volt, egyedül nevelem a gyerekeket. Velünk mi lesz, az a holnap titka, a jövõ titka” – mondta Budai Erzsébet

A bizonytalanság a legnyomasztóbb, de minden segítséget megkapnak. Családonként helyezték el õket a tantermekben, ahol puritán a berendezés, szivacson alszanak és zsákokból öltözködnek. A tornaterem öltözõje a fürdõszobájuk. Kiskád is van a gyerekek miatt.

Még babakocsi is van az érkezõ adományok között. Szükség is van a segítségre, az ott lévõknek semmije sem maradt. Az átmeneti szálláson sokáig maradhatnak.

„Ez nagyon hosszú ideig is eltarthat. Nagyon sok embernek a háza dõlt össze, életveszélyessé van nyilvánítva az otthona, tehát ebbõl a szempontból ez egy nagyon hosszú berendezkedés is lehet” – mondta Váradi Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisebbségi önkormányzat képviselõje.

Van olyan utca, ahol 14 család lakott, õk nem tudnak visszaköltözni otthonaikba. Akik viszont maradhattak, most takarítanak.

A még menthetõ bútorokat a napon szárítják, de a házak elõtt toronymagasan állnak a kidobott holmik, amik odavesztek az egyméteres vízben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!