2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
1 milliárdot csaltak ki nyaralni vágyóktólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-16 14:32:33
30 évre vettek üdülési jogot, vakációzni azonban már nem mehetnek. Több, mint kétszáz család szeretett volna nyaralni egy hévízi apartmanban.
A szerzõdés szerint kétévente egy hét járt volna családonként. Ezért átlagosan egymillió forintot fizettek. A nyaraló tulajdonosa azonban tavaly télen eladta az ingatlant, az új tulajdonos pedig semmit sem tud az üdülési jogokról. Így a családok idén már biztosan nem mehetnek üdülni.

A fotókat még tavaly nyáron, a szerzõdéskötés után készítette az egyik család az apartmanról. Itt még mindig rendben volt. Decemberben azonban jelezték, szeretnének majd még egy hetet üdülni, de nem jött válasz.

„Azóta nem lehet õket elérni se telefonon, sehogy, most én az interneten elkezdtem keresgélni, és találtam olyan személyeket, akivel most is tartom a kapcsolatot, most 220 vagy hány személlyel vettük fel a kapcsolatot” - mondta Orémusz Imre


Õk is mind 30 éves üdülési jogot vettek családonként csaknem 1 millió forintért a hévízi apartmanba. Az ingatlant azonban azóta eladták. Az új tulajdonos pedig semmit sem tud arról, hogy több, mint kétszáz család üdülési jogot vett. Így nem is engedik õket ide vakációzni.

„Azért vállaltam mindezt, mert három gyermekünk van és arra számítottam, hogy õk is igénybe tudják venni vagy pedig bónusz heteket tudnak venni és nyaralnak az unokákkal vagy mi együtt velük” – mondta Orémusz Imre.

Az apartman neve is megváltozott. A régi tulajdonos céget, akitõl az emberek az üdülési jogot vették nem lehet elérni . Az RTL Híradó is megpróbálta.

„A hívott számon elõfizetõ illetve szolgáltatás nem kapcsolható.”

A megadott telefonszámok már nem élnek. A nyaraló weboldala is eltûnt. A károsultak közül többen peres útra vitték az ügyet.

„A vásárlókat nem értesítette az ingatlan eladásáról és nem fizetett vissza az én tudomásom szerint senkinek egy fillért sem tévedésben tartotta ezeket a vevõket ennek az üdülési jognak a további gyakorolhatóságát illetõen” - mondta Fülöp Tibor ügyvéd.

A vevõk azt gyanítják, hogy becsapták õket és a régi tulajdonos cég eltûnt a pénzükkel. Számításaik szerint csaknem 1 milliárd forintot gyûjthettek össze az üdülési jogok eladásával. Az ügyben a rendõrség is nyomoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!