2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hamis APEH idézést használták a betöréshezForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-17 13:02:05
Hamis APEH idézéssel csaltak el otthonukból embereket Borsod megyében.
Amíg a gyanútlan áldozatok az "ügyüket intézték" a csalók kifosztották lakásukat. Az adóhatóság feljelentést tett az ügyben.

Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának nevével éltek vissza a napokban ismeretlenek, akik idézést küldtek több embernek azzal, hogy adott idõpontban jelenjenek meg az APEH miskolci épületében. Az adózók a hamisított idézés alapján meg is tették ezt, ez idõ alatt értesültek arról, hogy lakásukat kifosztották - közölte a Független Hírügynökséggel Gulyás Bernadett az igazgatóság szóvivõje.

Hozzátette: a sértettek által bemutatott iratokon az iktató- és ügyszámok, adóazonosítók valótlanok voltak, olyan nevû ügyintézõk és vezetõk pedig, akiket feltüntettek az idézésen, nem dolgoznak a hivatalnál. Mindezeken túl fontos alaki kellékek is hiányoztak az iratokról, amelyek az avatott szemnek feltûnnek. Az ügyben az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága büntetõ feljelentést tett.

Az igazgatóság közleményben hívta fel a figyelmet, hogy az adóhatósági iratokra a jogszabályban foglalt kötelezõ adattartalom mellett szigorú arculati elõírások is vonatkoznak, melyek az iratokat jól megkülönböztethetõvé teszik. Amennyiben valakinek kétsége támad az adóhatóság által megküldött irat valódiságával, hitelességével kapcsolatban, az APEH általános telefonos tájékoztató rendszerében a 40/42-42-42-es telefonszámon kérhet felvilágosítást.

Arról, hogy hol és hány ilyen eset történt, a rendõrség csütörtökre ígért tájékoztatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!