2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Elakadt autók, leszakadt hídfõ, vízözönForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-22 09:19:16
Összesen 912 helyen kellett dolgozniuk hétfõn a tûzoltóknak az esõk és viharok okozta károk elhárításán. A katasztrófavédelem munkatársainak egy részét a Tolna megyei Bátaszékre vezényelték keddre virradó éjjel, ...
mert az elõrejelzések alapján tartani lehetett attól, hogy a két közeli patak elönti a települést. A sportcsarnokban ki is alakítottak 300 embernek elegendõ befogadó helyet, de végül nem volt rá szükség. A megyében megközelíthetetlen település nincs, már csak három helyen van teljes, vagy részleges útzár. Közben ismét narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati és déli megyéire.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kedden reggel zárva a Regöly és Keszõhidegkút közötti út, de a két település kerülõvel megközelíthetõ. Nagyszokolyon leszakadt a hídfõ, teljes útzár van az ott lévõ alsóbbrendû úton. Részleges útzár van Koppányszántónál, mert leszakadt az útpadka.

A megyében kedd reggelig 65 helyre hívtak tûzoltókat, zömmel vizet kellett szivattyúzni, de volt, hogy villámcsapás okozott tüzet. Több helyen kellett elakadt autókat is menteni. Hétfõn a megyében újabb 32 embert kellett kitelepíteni, ezzel 119-re emelkedett Tolnában azok száma, akik a vízkárok miatt nem használhatják házaikat.

A hétfõi esõzések miatt Csikóstõttõsön át kellett vágni a Hábi-árok gátját két helyen is, a benne lévõ vizet a földekre vezették ki. Simontornyán belvizet szivattyúznak, Tamásiban szintén. Nagymányokon 25 embert kellett kitelepíteni az Izányi patak áradása miatt, a település határában pedig öt házból 24 embert. Závodon hét házat öntött el a kiáradt patak. Kakasdon helyenként 40 centiméter mély vízátfolyások voltak, a 6-os utat egy idõre lezárták.

Szekszárd és Kakasd között a 6-os fõúton Sötétvölgynél sár zúdult az útra. A sötétvölgyi gyerektáborból 80 gyerek nem tudott kijönni a farmházakból a víz miatt, õket a megyei katasztrófavédelem, a megyei rendõrség Neutron kommandója, a szekszárdi tûzoltók és a Gemenc Volán munkatársai és egy kakasdi munkagép segítségével mentették ki.

Bonyhádon településen 7 helyen dõlt össze melléképület. Egy lakóház életveszélyessé vált, a hat lakója rokonokhoz költözött.

Tolna megyében egyébként összesen 17 település érintett az elmúlt idõszak esõzései miatt szükséges kárelhárítási munkákban.

Kedden elsõsorban a középsõ országrészeken és a Dunántúl déli, valamint keleti területein várható tartósabb esõ, estig 10-30 milliméter csapadék hullhat. A Dunántúl középsõ és nyugati, valamint az ország északkeleti részein 60-85 km/órás szél lesz, néhol 85-95 km/órás széllökésekkel. Zivatarok lehetnek a Tiszántúlon is, kis területen rövid idõ alatt akár 30 milliméter csapadék is hullhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!