2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Kihalt a BalatonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-23 10:20:23
Tomboló szél, sivár strandok és üres éttermek jellemzik a Balatont. Az idõjárás miatt az elõszezonban kevesebb vendég érkezett a tóhoz, mint amennyire számítottak.
Az önkormányzatok pedig a májusi viharok után ismét kénytelenek nekiállni a károk helyrehozásának.

A balatonfenyvesi strandon méteres hullámok csapnak fel, a tóba csak a szörfösök merészkednek be. A hullámok nemcsak a partot tették tönkre, hanem a sétányokat és a füves területeket is.

„Már harmadszorra fogunk nekiállni a part rendezésének, a pünkösdi vihar után és az azt követõ vihar után éppen végeztünk és újra jött az idõ és ítél" – mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere.

Üresek az asztalok a part menti büfésoron is. A rossz idõ miatt szinte alig van forgalom.

„Nagyon gyönge, alig volt 8-10 ember itt" – mondta Erbl László büfés.

„Az ilyen idõjárás bevételkiesést jelent mindenképpen, de reméljük, nem lesz több ilyen, hogy ilyen sokáig rossz idõ lesz" – mondta Kiss Szilvia.

Igazgatni kell a parabola antennát a bélatelepi kempingben. A szeles idõ miatt az itt nyaralók behúzódnak sátrukba, vagy lakókocsijukba. A kempingben azonban nem aggódnak a kevés vendég miatt, azt mondják: nem most dõl el, hogy sikeres lesz-e a szezon.

„Nem vagyunk elcsüggedve, mert júliustól és augusztustól szerintünk ugyanúgy vissza fognak térni a vendégeink és lesz bevételünk is" - Székely Dénes, a fonyód – bélatelepi Napsugár Kemping vezetõje.

A rossz idõ ellenére kevesen mondták le elõfoglalásaikat a Balatonnál. Azok azonban, akik csak néhány napra érkeztek volna, többnyire inkább otthon maradtak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!