2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
A Malév-ügy miatt repült SzikoraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-29 14:52:52
Mozgalmas reggel - egy órán belül derült ki, hogy vezetõt vált a kormány az APEH és a rendõrség élén is.
Szikora János leváltása hivatalosan, Bencze József, országos rendõrfõkapitány távozása azonban nem hivatalosan derült ki. Az APEH elnököt a nemzetgazdasági miniszter bocsátotta el hétfõ reggel, a fõrendõr távozására azonban csak egy parlamenti bizottsági ülés meghívójából lehet következtetni. Mindkét szervezetnek megvan már az új vezetõje is.

Reggel 8 órára várták Szikora Jánost a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Akkor még az APEH elnöke volt, csak intett a rá váró újságíróknak. Utána nyilatkozott. Azt mondta, számított a menesztésére.

A nemzetgazdasági miniszter egy hete indított vizsgálatot, amely azt derítette ki, hogy Szikora János 2008-ban átmenetileg leállítatta a Malév köztartozásának behajtását. A pénzt késõbb kifizette a légitársaság, mégis ezért kellett mennie.

Vida Ildikó lesz Szikora János utóda, ezt egy órával a menesztése után már lehetett tudni. Simicska György elnöksége idején az adóhatóság elnökhelyettese, 1999-tõl 2002-ig pedig elnöke volt. A vezetõcserérõl a nemzetgazdasági miniszter nem nyilatkozott. A tárca közleményében az áll, Vida Ildikó tapasztalt vezetõ.

Hatala József sem kezdõ. 1998 és 2006 között a rendõrség közbiztonsági fõigazgatója volt. Utána a jelenlegi belügyminiszter alkalmazottja volt a Civil Biztonsági Szolgálatnál. Az, hogy rövidesen újra állami pozíciót kap, csak délelõtt, egy, a Parlament honlapján megjelent meghívóból derült ki. Abban az áll, hogy a honvédelmi bizottság országos rendõrfõkapitány jelöltként hallgatja meg holnap.

A vasárnapi tisztavatáson még Orbán Viktor és Pintér Sándor mellett állt Bencze József, Valamit még súgott is a belügyminiszter fülébe. Bencze Józsefet 2005-ben Gyurcsány Ferenc nevezte ki a rendõrség élére.

Az új országos rendõrfõkapitányt egy állománygyûlésen mutatják be hivatalosan. Úgy tudjuk, ez néhány napon belül megtörténik. Addig a Belügyminisztériumban nem nyilatkoznak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!