2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Világháborús lövedékek a Margit hídnálForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-30 11:52:36
A tûzszerészek kedden este 23 óra után végeztek a Margit hídnál lévõ építési terület átvizsgálásával, a korábban lezárt területeket - a pesti hídfõ környékét - negyed tizenkettõkor nyitották meg.
A kiürített környékbeli házak lakói ekkor visszaköltözhettek otthonaikba és újraindulhatott a közösségi közlekedés is a hídon. A környéket azért kellett lezárni, mert második világháborús lövedékeket találtak a felújítási területen.

Második világháborús hadianyagokat találtak a Margit híd pesti hídfõjénél, a híd felújításához kapcsolódó építési területen. A Képviselõi Irodaházat, illetve a hídfõre nézõ egyes házakat a Jászai Mari tér környékén kiürítették. Lezárták a Margit hidat és a Jászai Mari tér egy részét, illetve a Szent István körútnak a híd felé esõ végét, a pesti alsó- és felsõ rakpartok érintett szakaszait. A hídon sem gyalogosok, sem a BKV jármûvei nem mehettek át kilenc órától kezdve a munkák végéig.

Papp Judit, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a zárást éjjel 23 óra után 15 perccel szüntették meg. Ekkor a kiürített házak lakói is visszaköltözhettek. Eredetileg egyébként egy közeli iskolában ideiglenesen közösségi szállást alakítottak ki, mert az elsõ információk alapján hosszabb tûzszerészi munkára lehetett számítani. Negyed tizenkettõkor megindulhatott a közlekedés is a korábban lezárt útszakaszokon.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a hídnál több második világháborús lövedéket találtak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!