2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elzárták az adományokat FelsõzsolcánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-01 10:14:15
Tonnaszámra állnak az adományok Felsõzsolcán, mégsem kaphatnak belõlük az árvízkárosultak.
A helyiek üres lakásban, matracon vagy kölcsönkapott heverõn alszanak, miközben a felajánlott bútorokat egy tornateremben tárolják. Több mint 3 hete árasztotta el a megáradt Sajó Felsõzsolcát, de az önkormányzat adományosztással foglalkozó munkacsoportja csak ma tartja alakuló ülését. Amíg õk nem döntenek, senki sem kap adományt.

A tönkrement, szétrohadt bútorok az udvaron állnak, a lakás pedig szinte teljesen üres. Kölcsön ágyon alszik a család, egy civil adományozótól kapták.

A házuk több helyen megrepedt, vizesek és rohadnak a falak. Hiába kértek az önkormányzattól adományt és azt, hogy statikus vizsgálja meg a házat, nem kaptak választ.

A sportcsarnokban élelmiszerbõl és tisztítószerekbõl álló egységcsomagot állítanak össze az önkéntesek. A kijelölt osztóhelyen lehet kapni belõlük, hetente egyszer-kétszer.

Zárva! Kiadás nincs! Ez áll a kapuján annak az épületnek, ahol a nagyobb adományokat tárolják. Az udvarán lefóliázott, hûtõ, sütõ, bútorok és több száz liter ásványvíz. Odabent pedig tele a tornaterem, alig lehet bemenni.

Hetek óta folyamatosan érkeznek az adományok a tornaterembe. Van ott minden: ruhák, cipõk, élelmiszer, háztartási gépek és bútorok. A zsákokból rakott hegy lassan már a plafonig ér. A károsultak mindebbõl még semmit sem kaptak.

Eddig csaknem 27 millió forint adomány érkezett a felsõzsolcai árvízkárosultaknak. Ezt a pénzt és a bútorokat az adományozó munkacsoport osztja majd szét, amely ma tartja alakuló ülését.

- Miért csak most ül össze ez a munkacsoport, mikor már három hete volt az árvíz és mindenkinek szüksége lenne a bútorokra?

– A munkacsoport létrehozását a képviselõtestület kezdeményezte, ez létrejött a múlt héten, és most tudtuk felmérni lényegében azokat a beérkezett adományokat leltárszerûen, amelyek fölött dönteni tud a bizottság – mondta Németh Csaba, a Felsõzsolcai Önkormányzat szóvivõje.

Hogy mikor kapják meg a károsultak az adományokat, a mai alakuló üléstõl függ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!