2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fél focipályányi tízezrest nyertForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-05 10:09:00
Pénzszõnyegen lehetne lefutni a 42 kilométeres maratoni távot, ha tízezresekbõl egymás mögé raknák azt a pénzt, amit a telitalálat ért az ötöslottón.
3 milliárd 177 millió forint, ennyit vihet haza az egy nyertes szelvény tulajdonosa, vagy tulajdonosai. A játék történetének második legnagyobb nyereménye december óta halmozódott.

„Egy találatom sem volt.”

Ezért vasárnap már újra játszik. Könnyû olyat találni, aki nem nyert a lottón, de valószínûleg mégsem õk a legcsalódottabbak. 60 embernek csak egy számon múlt a telitalálat és a milliárdok. A négytalálatosok másfélmillió forinttal vigasztalódhatnak.

A nyertes kombináció: 14, 17, 21, 28, 50. Hétmillió szelvény közül csak egyen szerepeltek ezek a számok. A nyereményt elkölteni persze bárki tudná.

„Mire költenénk elõször? Orvosra. Jézusom, nyertem 3 milliárdot!”

„Nyaralás, elsõ körben, lakások a gyerekeknek. 3 gyerek.”

Megvehetnék a legdrágább házakat is. Például a 840 négyzetméretes rózsadombi barokk villát, ez az egyik legtöbbet érõ eladó ingatlan az országban, ára közelíti az egymilliárd forintot. A lottónyertes ezt könnyen kifizethetné, és akár mûemléket is vehetne, például az Ybl Miklós tervezte Várkert Kaszinót, három millió euróért, azaz nagyjából 850 millió forintért. A nyeremény összege máshogy is kézzelfoghatóvá tehetõ.

„A foci-vb lázában azt számoltuk ki, hogy mondjuk 10 ezresek lefednék a fél focipálya méretét, vagy ha pénzoszlopot emelnénk, akkor huszonegynéhány kapumagasság lenne, ha egymás mögé raknánk ezeket a 10 ezreseket, akkor hosszabb lenne mint a maratoni táv” – mondta Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. sajtófõnöke.

A nyertesnek 90 napja van, hogy jelentkezzen a Szerencsejáték Zrt-nél. Ezt legkorábban egyébként hétfõn reggel nyolctól teheti meg. A lottózókban kifüggesztett telefonszámot kell felhívnia. A pénzt csak átutalással kaphatja meg, és több számlaszámot kell megadnia. A játék történetében elõfordult már, hogy egy nyertes a nyolcvankilencedik napon telefonált, mert akkor találta meg az igazolószelvényt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!