2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Nem ért egyet a Jobbik a rendõrséggelForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-05 11:48:29
A Jobbik szerint indokolatlanul használtak könnygázt a rendõrök vasárnap az Erzsébet téren, ahol a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom eskütételét tartották.
A rendezvényen a rendõröket, akik bementek a tömeg közé, állítólag lökdösni kezdték, a rendõrök pedig néhány embert lefújtak könnygázzal. A Jobbik szerint ezután képviselõik indokolatlan rendõri támadást akadályoztak meg. A rendõrség internetes oldalán közzétett közlemény szerint azonban a rendõrség törvényesen és szakszerûen járt el.

A Jobbik vasárnap esti közleménye szerint „a draskovicsi idõket idézõ rendõri fellépés kísérte a Magyar Nemzeti Gárda eskütételét, a békés megemlékezésrõl több mint hetven embert állítottak elõ”. A párt közleménye szerint a megemlékezés kezdete elõtt a rendõrök figyelmeztetés nélkül a civilek közé vonultak, majd paprikagázt fújtak az esküt tenni készülõ társadalmi szervezet tagjaira. A résztvevõk részérõl semmilyen erõszakos cselekedet nem történt. Sõt, jobbikos országgyûlési képviselõk lélekjelenlétének és határozott fellépésének volt köszönhetõ az is, hogy egy újabb indokolatlan rendõri támadást sikerült meghiúsítani a József Attila utca és az Október 6. utca sarkánál - áll a közleményben.

A Jobbik közleménye úgy zárul: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom számára végleg egyértelmûvé vált, hogy Gyurcsány és Bajnai bûnözését folytatja a jelenlegi fideszes kormány is.”

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint vasárnap "egy egyesület által szervezett és bejelentett, az elõzetes információk szerint a bíróság által jogerõsen betiltott Magyar Gárda korábbi eseményeihez külsõségeiben és tartalmában is erõteljesen hasonlító demonstráció elõkészületére tettek kísérletet Budapesten". A rendõrség ezért fokozott ellenõrzést rendelt el, amelynek során a bíróság által jogerõsen betiltott Magyar Gárda jelképeinek viselése és más szabálysértések miatt 23 ember elõállítása történt meg.

A közlemény szerint a rendõrség törvényes és szakszerû biztosításának és fellépésének eredményeként rendbontásra nem került sor. A rendezvény végén a jelenlévõk szabadon elhagyták a helyszínt és békésen távoztak. A rendõri tájékoztatásban úgy fogalmaznak: "a rendõrség, új vezetésével ma bebizonyította, hogy fenntartja a törvényes rendet és biztosítja az állampolgárok részére a nyugalmat."

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!