2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fegyencek segítik a nógrádi árvízkárosultakatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-07 10:48:01
Börtönlakók gyûjtöttek pénzt a Nógrád megyei árvízkárosultaknak. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben fogvatartottak közül majdnem kilencvenen adakoztak, ...
a pénzt szerdán kisebb ünnepség keretében adják át a Nógrád Megyei Önkormányzat képviselõinek.

„Az árvízkárosultak javára az elítéltek maguk kezdtek gyûjtésbe, ami nem elõzmények nélküli a részükrõl. Márciusban például 70 ezer forintot adtak a Katolikus Karitásznak, a gyûjtést akkor a haiti és chilei földrengések károsultjainak végezték. A pénzt az elítéltek abból a keresetükbõl fizették, amit az intézeten belüli munkával, a mosodában, a konyhán, illetve az Ipoly Cipõgyár Kft.-nél végzett munkáért kaptak” – mondta Budai István ezredes, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka.

A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a fogvatartottak száma jelenleg 430 fõ, a telítettségük 130 százalékos. A börtönlakók többsége nógrádi, így különösen azokhoz a karitatív akciókhoz csatlakoznak szívesen, amelyek kedvezményezettjei is megyén belüliek. Ezúttal 44 ezer forintot adtak össze.

A jövõ héten a balassagyarmati Reménysugár Otthonban lakó gyermeknek adnak mûsort és 100 ezer forint adományt az elítéltek. Mindez nemcsak a megajándékozottaknak jelent segítséget, hanem a börtönlakók társadalmi integrációjához is hozzájárul - tette hozzá Budai István börtönparancsnok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!