2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Õrizetben a fiát halálra verõ apaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-13 10:05:01
A kisfiút a mentõben és a kórházban is megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.
Az RTL Híradó a család több szomszédjával is beszélt, de csak keveset tudnak a családról. A rendõrség halált okozó testi sértés miatt nyomoz, akár 8 évet is kaphat az apa.

Mécsesek egy fal tövében, a tragédiára emlékeztetnek. Teljesen csendes a ház, ahol a 11 éves kisfiú élt apjával, nevelõanyjával és annak gyermekeivel.

Az RTL Híradó próbált beszélni a családtagokkal, de õk nem akartak nyilatkozni. Az ott lakó 11 éves kisfiút az apja úgy megverte, hogy már a helyszínen újra kellett éleszteni. Végül belehalt sérüléseibe.

„Rendkívül rossz általános állapotban volt, amikor intézetünkbe megérkezett, és minden erõfeszítésünk ellenére kétórai küzdelem után elveszítettük” – mondta Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központjának igazgató helyettese.

Azt, hogy a 45 éves férfi miért bántotta a gyermekét, a rendõrség nem árulta el.

„A férfit a kollegáim õrizetbe vették, és vallomást tett, vélhetõen az illetékes ügyészség felé elõterjesztést teszünk az elõzetes letartóztatás indítványozására” – mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

„Mindenki megdöbbent. Nem gondolták volna sokan, hogy ilyet csinál” – mondta Kolompár Zoltánné, szomszéd.

A kisfiú anyja néhány éve öngyilkos lett. Az apja késõbb összeköltözött egy másik asszonnyal.

„Én az apukáról sem gondoltam volna, mert egy közvetlen, egy barátságos, vicces ember, ha nem vettem észre, kiszólt az autóból, odaköszönt, kiabált, hogy, hogy tetszik lenni” – mondta Bálintfi Éva.

Egyelõre nem tudni azt sem, hogy a kisfiút rendszeresen verte-e az apja. De a szakember szerint az ilyen esetek általában nem elõzmény nélküliek.

„Szinte minden esetben látható, hogy soha sem egyszeri alkalomról és egyszeri esetrõl van szó, ami végzetes, hanem mindig vannak elõzmények. Nem egyszer hosszú éveken keresztül bántalmaznak gyerekeket a családban” – mondta Molnár László, a Fõvárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója.

A polgármester azt mondta az RTL Híradónak, hogy néhány éve a gyermeknek volt magatartás zavara, de semmi sem utalt arra, hogy bántalmazták volna.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!