2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Tilos pacsálni PécelenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-15 09:27:34
Vízkorlátozást vezettek be Pécelen. A Pest megyei kisvárosban nem lehet autót mosni, locsolni, vagy kerti medencéket feltölteni napközben.
A fogyasztás ugyanis napi 4 ezer köbméterre nõtt, a városi vízmû viszont csak 3 ezer köbmétert tud termelni. Aki nem tartja be a korlátozást, megbüntetik.

A gyerekek csak a medencében tudják elviselni a hõséget. A medencét azonban most már csak éjszaka töltheti fel a család. Napközben ugyanis vízkorlátozás van. Autót mosni és locsolni sem szabad reggel 6-tól este 10-ig. A korlátozás miatt viszont este már a csapból sem folyik a víz.

„Este 10 után lehetne elvileg locsolni, ezért fürdeni nem lehet. Valószínûleg mindenki locsol, ezáltal semmi nyomás nincsen egyáltalán” – mondta Tõkey Noémi.

Autóval járõröznek a közterületfelügyelõk. Figyelnek, hogy senki ne szegje meg a szabályt.

„Abban az esetben, ha gépkocsit mos vagy locsol, akkor szabálysértést követ el. Nyilván, mert azt is slagról csinálja az ember, de ha vödörbõl, akkor már nem biztos.”

Vödörbõl, vagy slagról, mindegy - 30 ezer forint is lehet a bírság. Egy átlagos napon 2000 köbméter víz fogy a városban, most ennek a duplája. A vízmûnek 3 ezer köbméteres a kapacitása. Ezt pedig nem lehet növelni.

„Nem tudjuk megoldani, mert a kapacitás szûkös, a kutak száma adott, a kutakból kivehetõ vízmennyiség adott, maximalizált” – mondta Klász László, a Péceli Vízmû Kft. ügyvezetõ igazgatója.

A megoldás a rendszer fejlesztése lenne. Tervek vannak, de az új kutak fúrására és fenntartására egyelõre nincs pénz. A vízkorlátozás várhatóan addig tart, amíg a kánikula.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!