2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Dugók súlyosbítják a forróságotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-16 17:18:23
Sokan próbáltak pénteken a hõség miatt kijutni a városokból, de ez az RTL Híradó tapasztalatai szerint sehol sem volt egyszerû.
Az autópályákon dugó nehezítette a közlekedést, a vasúton a felpúposodott sínek lassították az utazást, olykor 40-50 percet késnek a vonatok, a MÁV vizet osztogatott a várakozóknak.

Görbülnek a sínek a rekkenõ hõségben. A kánikula miatt több vonalon sebességkorlátozást kellett bevezetni- sokat késnek a vonatok.

Meleg van a peronon, de sokszor meleg van a vonaton is. Boríték, vagy angol könyv- mindegy, legyezõnek bármelyik megteszi- itt szükség volt rá. Sok szerelvényen nincs klíma , de ha van, nem mindig mûködik.

Ha nem mûködik esetleg, akkor a feláras vonatok esetében vissza lehet igényelni az úgynevezett, komfort díjat, ami 220 vagy 400 forint jellemzõen. A peronon pedig vizet osztottak a várakozóknak.

Nem volt pénteken könnyû közlekedni autóval sem. Ezek az autók például a Balaton felé araszolnak. De több órás sor alakult ki a röszkei autópálya határátkelõ elõtt is. Mindenki úgy küzdött a meleg ellen, ahogy éppen tudott. Itt éppen egymást locsolják az autósok.

Egy repülõnek az ülése gyulladt ki a nagy hõségben Pécsett. A tetõn keresztül úgy tûzött nap, hogy a gép fejtámlája lángra kapott.

„Épp készülõdtem be a repülõgépbe a felszálláshoz, már bele is ültem a gépbe, mikor az egyik barátom rohant oda, hogy füstöl a fejtámla. Ezek után odaszaladt és eloltotta a kis kezdõdõ tüzet” – mondta Bauer Mátyás

A hõség miatt alig gyõzik a klímaszerelõk a munkát- sokan most szereltetnének.

„A magyar ember elég buta, és az utolsó pillanatra hagyja a klíma vásárlást- amikor már nem bír aludni, és izzad minden oldalról, akkor hajlandó klímát vásárolni, és akkor azonnal kell neki a klíma” -

Azonnal viszont most nem mindig tudnak szerelni. Van, ahol csak 2-3 héttel késõbbre vállalnak munkát. A sok klíma az energiafogyasztáson is látszik. Az adatok szerint pénteken már egy órakor megdõlt az idei nyár energiafogyasztási rekordja.

A majomnak nem jár klíma. Õt fagylalttal kényeztették a pécsi állatkertben, hogy jobban viselje a hõséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!