2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Orbán: Bûnszövetkezetek a közigazgatásbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-16 17:33:31
A választások során az emberek a rendteremtés pártjára álltak, erre adtak megbízást az új kormánynak ...
- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Belügyminisztérium állománygyûlésén pénteken. Ismét leszögezte, hogy nincs kis és nagy bûn, csak bûn, az ez elleni fellépés feladata az államé, nem gárdáké. Arról is beszélt, hogy pénzhiány nem lesz akadálya a rendõrség sikeres mûködésének. Egyúttal új életpálya-modellt ígért a rendõrök számára.

Az áprilisi választásokon az emberek radikális változásra szavaztak, újra törvényes rendet akarnak - mondta Orbán Viktor a BM feladatszabó állománygyûlésén pénteken. A kormányfõ szerint az elmúlt nyolc év közbiztonságának romlásáért elsõsorban a politikai gyakorlat felelõs. Nincs ésszerû magyarázat a rendõrség létszámának és költségvetésének csökkentésére, a büntetõjog szigorának enyhítésére - sorolta Orbán.

A miniszterelnök szerint a bûnszövetkezetek beépültek a közigazgatásba, a vidéket pedig magára hagyta a kormány. Hirtelen félkatonai szervezetek jelentek meg az elszivárgó állam helyén - mondta Orbán Viktor.

A választók hallatlanul intelligens döntést hoztak, amikor a rendteremtés pártjára álltak - mondta a kormányfõ. A rend lényege az, hogy a közösség érdeke erõsebb a magánérdeknél, és ezt be kell tartani, tartatni - fogalmazott Orbán. A rendõrség dolga az, hogy segítse a törvénytisztelõ embereket.

Ma a rend és közbiztonság megteremtése a legfontosabb nemzeti ügy - szögezte le a kormányfõ, aki teljesen új közbiztonsági stratégiát kér a BM vezetõségétõl. Azt is világossá tette, hogy a büntetõpolitikában is változások lesznek, amelynek lényege, hogy az áldozatok oldalára kell állni. Az emberek szigorúbb fellépést várnak - szögezte le Orbán, aki szerint nincs kis vagy nagy bûn, csak bûn van, a legkisebb törvényszegést is számon kell kérni. A törvényesség helyreállítása az állam feladata, nincs szükség félkatonai szervezetekre, gárdákra - mondta a kormányfõ.

Korlátlanul nem áll rendelkezésre pénz, de a pénz hiánya nem lesz akadálya a rendõrség sikeres mûködésének - mondta Orbán Viktor. A kormányfõ szabad kezet adott Pintér Sándornak a rendõrség átalakítására és a vezetõk kiválasztására, de azt várja, négy év múlva ne azért kelljen magyarázkodnia, hogy mit miért nem sikerült megcsinálni. Orbán Viktor új életpálya-modellt ígért a rendõröknek. A kormányfõ azt szeretné, ha anyagilag is megbecsültek lennének a rendõrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!