2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Villám csapott apába és fiábaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19 09:38:31
Kritikus állapotban van az a 16 éves fiú, akit apjával együtt villámcsapás ért a Nyíregyházi Állatparkban vasárnap.
A fiatalember szíve leállt, de egy közelben tartózkodó látogatónak, majd a park pillanatokkal késõbb érkezõ igazgatóhelyettesének, vezetõ állatorvosának sikerült szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel újraélesztenie. A fiút a Jósa András Kórház gyermek intenzív osztályán ápolják. Édesapja könnyebb sérülést szenvedett, õt valószínûleg hétfõn kiengedik a kórházból.

A villám „leborotválta” a kérgét annak a fának, amely alatt a pillanatok alatt kerekedett viharban állt a gyõri apa és fia a Nyíregyházi Állatparkban, a Sóstói erdõ közepén. Szemtanúk szerint egy hatalmas dörrenést lehetett hallani, majd azt látták, hogy apa és fia elterül a földön. Alig tíz méterre volt tõlük egy állatgondozó, aki elmondta: a villámcsapás pillanatában a közelben volt, és amikor odaszaladt a fiúhoz, megfogta a kezét, mindkét keze elkezdett zsibbadni. A gondozó a Független Hírügynökségnek elmondta: a fiúnak még volt pulzusa, amikor õ odaszaladt hozzá. A 16 éves fiú újraélesztését egy látogató kezdte meg, míg õ értesítette a park igazgatóhelyettesét, vezetõ állatorvosát, aki mentõt hívott, illetve bekapcsolódott a gyerek újraélesztésébe.

Papp Endre elmondta: a mentõk nagyon rövid idõ alatt a helyszínre értek, 20 perc alatt stabilizálták a fiú állapotát, már volt saját légzése, amikor a Nyíregyházi Jósa András Kórházba szállították. Most a gyermek intenzív osztályon kezelik, állapota kritikus. A fiú nyakán égésnyom van, megégett a légcsöve, és tüdõvérzése van. Az édesapa már magához tért, õt valószínûleg hétfõn kiengedik a kórházból.

A fiú édesanyja, mikor megtudta, mi történt, sokkot kapott, így õ is orvosi ellátásra szorult, de már visszatért a szállásra. A négytagú család Gyõrbõl érkezett Nyíregyházára, az édesanya a kisebbik fiúval még a szálláshelyen volt, amikor kitört a vihar, ott értesültek az apával és fiával történtekrõl. Az állatpark dolgozói minden segítséget megadnak a családnak, egy munkatársuk mindig velük van.

Az özönvízzel kísért vihar alig több mint fél óráig tartott Nyíregyházán, az állatparkban akkor körülbelül kétezer látogató volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!