2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Visszavágtatott trónjára OverdoseForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-19 11:05:11
Overdose, a magyar csodaló 15 hónap gyógykezelés után vasárnap újra versenyzett. A pozsonyi derby ezer méteres futamán indult.
Megint nyert. Ez azt jelenti, hogy továbbra is veretlen. 13 versenybõl eddig 13-at nyert meg.

Nem számít a babona, bejött a tizenharmadik. Overdose 15 hónap kényszerpihenõ után vasárnap indult el elõször versenyen. Ez volt a tizenharmadik futama. Az elsõ tizenkettõt mind megnyerte.

Most, hetes számmal Pozsonyban, a Szlovák Derbyn is gyõzött. Utána Mikóczy Zoltán, a ló egyik tulajdonosa gratulált a zsokénak, és persze a lónak is.

Már az is nagy szó, hogy Overdose elindulhatott a versenyen. Közel másfél évvel ezelõtt ugyanis egy budapesti futamon leesett a patkója. Ezután tályog lett a lábában, sõt patairha gyulladást is kapott. Elõször Franciaországban, aztán Angliában, ezután Magyarországon, majd végül Németországban kezelték, és most júliusban hozták haza.

A magyar csodaló felépüléséért nemcsak a magyarok drukkoltak.

„A legnagyobb biztosítótársaság elnöke mondta nekem megdöbbenve, hogy az angol nagykövet említette neki, hogy Erzsébet királynõ érdeklõdött Overdose lába iránt, és tisztában volt az állapotával” – mondta Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Overdose-ra annyira vigyáztak, hogy amikor külföldön edzett, akkor a zsokéra és a lóra is mûholdkövetõt szereltek. Így állandóan ellenõrizni tudták, hogy hogyan edzik Overdose-t.

Overdose most már a remények szerint kihagyás nélkül folytatja a versenyzést. Hogy pontosan hol fog indulni, azt még nem lehet tudni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!