2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hõségriadó újratöltveForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-21 10:02:11
Másodfokú hõségriasztást rendel el az országos tiszti fõorvos Magyarország egész területére szerdától egészen szombatig.
Az intézkedésre azért van szükség, mert a napi középhõmérséklet egyre több helyen eléri vagy akár meg is haladja a 25 fokot. A legtöbben persze a strandokon hûsítik magukat. Egy családi belépõ a hétvégén akár 8 ezer forint is lehet.

Az árvíz utáni mocsár miatt alig vannak a szegedi szabadstrandon. Pedig a fizetõs helyett többen oda mennének, mert vannak speciális igények. 1500 forintot fizetett egy általunk megkérdezett hölgy egy szegedi uszodáért.

A fõvárosi családok pedig 7600 forintért mehetnek el az egyik legnépszerûbb pesti strandra. Ennyi pénzért a család egy balatoni szabadstrandra is elautózhatna, de a fürdõ munkatársa szerint nem járnak jobban.

„Emellé az ár mellé hozzá kell tenni azt a magas színvonalat, amit biztosítunk. Ilyen árak mellett a budapesti strandfürdõk jó áron elérhetõek” – mondta Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdõ Zrt. igazgatója.

Csaknem ötezer forintba kerül egy családi belépõ a zalakarosi strandra.

„Erõs önköltségünk van. Személyzetben, technikában, karbantartásában. Ez alá nagyon nehéz menni” – mondta Horváth Vencel, a Gránit Gyógyfürdõ elnök-vezérigazgatója.

A szabadstrandokon ingyen lehet fürödni, ebbõl Pest megyében már kilenc van.

Ilyen volt a gyömrõi is, de nemrég átalakították. Ezért belépõdíjat is szednek, de a helyiek kedvezményt kapnak.

„Ötszáz forint. Ez így jutányos ár! Tulajdonképpen ezt lehet mondani” – mondta Horta László

Ártól függetlenül szerdától mindenkinek egyformán figyelni kell. Fõleg 11 és három óra között.

Gyömrõn, délután három órakor harminc fok volt. Szerdán ennél 6 fokkal melegebb lesz, ezt mondják a meteorológusok. Pont ezért az ANTSZ szerdától másodfokú hõségriadót rendelt el. Azt kérik a gyerekektõl és az idõsektõl, hogy igyanak sok folyadékot, és lehetõleg maradjanak árnyékban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!