2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Megvadítja a méheket a melegForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-21 13:17:03
Szolnokon és környékén egyre több elkóborolt méhcsaládhoz riasztják a méhészeket.
A méhek a most zajló párzástól és a hõségtõl is agresszívabbá válhatnak.

Az elmúlt napokban többször is riasztottak méhészt elkóborolt méhcsaládokhoz Szolnokon és környékén. Szalai Attila méhész a Független Hírügynökségnek azt mondta, Szolnokon több helyen kellett méhcsaládokat befognia, de a környezõ településekrõl is jelezték, hogy nemkívánatos rajok keresik a helyüket.

A méhész közölte, ebben az idõszakban hagyják el a gyengébb vagy öregebb királynõk a rajt, õket követik a frissen kikelt herék. A párzás a levegõben történik, és az elkóborolt méhcsalád sietve keres új helyet. A fákra, kéményekbe telepedõ méhek, amíg nem találnak végsõ helyet, addig nyugtalanok. Ezen kívül a hõség is rendkívül támadóvá teszi a rovarokat. A szakember azt mondta, nem szabad kézzel hesegetni a méheket. A beszakadt fullánkot viszont azonnal ki kell húzni, mert a kiszakadt testrész egy ideig még pumpálja a mérget.

Néhány hete Karcagon egy óvodát zártak be, mert egy méhcsalád ellepte a bejárat környékét. A közelmúltban az ottani toronyházba is beköltöztek már a rovarok, akkor a méhészek tûzoltók segítségével fogták be az elkóborolt méhcsaládot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!