2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Új kormány, új vezérekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-27 11:53:08
Alig maradt olyan állami intézmény, amelynek az élén eddig nem történt változás.
Az Origo összesítése szerint a kormányváltás óta 82 hivatal élén cserélõdött le a vezetõség. Régi új vezetõk is vannak, az APEH, a Fejlesztési Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is korábbi elnökét kapta vissza.

Jó hangulat volt azon sajtótájékoztatón, ahol az államtitkár itt bejelentette Falus Ferenc menesztését. A nagy nevetés közepette gazdát cseréltek a mikrofonok és vezetõt a tisztiorvosi szolgálat. Az Origo összesítése szerint, több mint 80 állami intézménynél történt vezetõcsere a kormányváltás óta.

Mások mellett leváltották például az APEH elnökét. Az adóhivatal élére a nyolc évvel ezelõtti vezetõ, Vida Ildikó került - õt 2002-ben menesztették, nem kapott végkielégítést. De a régi vezetõ- Baranyay László tér vissza a Magyar Fejlesztési Bank élére, ahonnan Erõs János önként távozott. Baranyayt is 2002-ben váltották le, 139 milliós végkielégítést kapott.

Régi új vezetõje lesz a Pénzügyi Szervezetek Állami felügyeletének is- Szász Károly. Vezette már a szervezetet 2004-ig, akkori távozásakor 6 millió forint végkielégítést vett fel- most visszakerül eredeti pozíciójába. Az RTL Híradónak nyilatkozó munkajogász szerint, jogi kifogások nem merülhetnek fel.

„Azt gondolom, hogy nem lehet jogellenesnek minõsíteni a felek eljárását, ez minden kétség nélkül jogszerû lesz” – mondta Bródy János munkajogász.

Vezetõcsere volt egyebek mellett Szerencsejáték Zrt-nél, a Magyar Postánál , MÁV-nál. Új ember került a Vám és Pénzügyõrség, a Magyar Energiahivatal, a Központi Statisztikai Hivatal, az Országos Választási Iroda, az Országos Mentõszolgálat, és az Országos Rendõr-fõkapitányság élére is. A lista még nem teljes, de szinte lehetetlen mindent felsorolni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!