2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Káli Sándor: Legyenek késõbb a választások!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-28 12:30:02
Az önkormányzati választások elhalasztását kéri a köztársasági elnöktõl Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere.
A Sólyom Lászlónak címzett levelében azt kifogásolja, a választókörzetek átírása szerinte „szakszerûtlenül és nagyon ügyetlenül történt meg”. A Fidesz szerint a miskolci szocialisták félnek attól, hogy megismétlõdik az országgyûlési választásokon bekövetkezett „történelmi vereségük”, ezért akarják a választást elhalasztatni.

Káli Sándor miskolci polgármester kedden újságírók elõtt azt állította, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fõjegyzõ politikai érdekek mentén változtatta meg a választási térképet Miskolcon, úgy, hogy annak eredményét jogorvoslati lehetõség nélkül kellene minden érintettnek elfogadnia. A polgármester szerint a választókörzetek megváltoztatásának ez a módja sérti a demokratikus jogrendet, és megkérdõjelezi a választás tisztaságát. Káli Sándor ezért az ombudsmanhoz és az alkotmánybírósághoz is fordul, így azt kéri a köztársasági elnöktõl, hogy amíg a két testület egyértelmû állásfoglalást nem tesz közzé az ügyben, addig függesszék fel, vagy halasszák el az önkormányzati választást.

A Fidesz országgyûlési képviselõje, Zsiga Marcell közleményben reagált a polgármester kijelentéseire. Azt hangsúlyozta, a polgármester azért szólalt fel, mert „õ és a miskolci szocialisták félnek attól, hogy megismétlõdik az országgyûlési választásokon bekövetkezett történelmi vereségük”, ezért „mondvacsinált indokkal minden követ megmozgatnak a választás elhalasztásáért”. A körzetek számának csökkentése jelentõs megtakarítást jelent Miskolcnak is, mondta Zsiga Marcell.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!