2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Repülni tanulnak a webgólya-fiókákForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-28 15:32:44
Kirepült a szülõi fészekbõl Hópihe és Pipi. A darányi sztárgólyapár fiókái már hetek óta gyakorolták a szárnymozdulatokat, ...
rajongóik már aggódtak is a kicsikért. Chuck és Ludmilla fiókája Hópihe és az örökbefogadott Pipi azonban összeszedte minden bátorságát és kirepült a fészekbõl.

Körözés a fészek körül majd egy kicsit határozatlan és esetlen landolás. Bizonytalan mozdulatokkal próbálkozik Pipi, az egyik kisceleb. Van még mit gyakorolnia. Testvérével Hópihével együtt már hetek óta próbálgatják a szárnyaikat.

„Aggódtunk egy kicsit, mert hát elég hosszasra nyúlt az az idõszak, amikor gyakorlatoztak, voltak olyan pillanatok, amikor nem lehetett látni némelyiket a fészekben, mert felemelkedett a fészek fölé a kamera látószöge fölé, és ilyenkor már azt hittük, hogy kirepült” – mondta Heiszler József, a gólyaprojekt vezetõ-helyettese.

Végül vasárnap délben repültek ki – a pillanatot a webkamera is rögzítette. Hópihe volt a bátrabb. Õ hirtelen döntött és repült. Pipi, a testvére kicsit félve, késõbb indult utána. Azóta gyakran repkednek, de nem mennek messze a fészektõl. Pipi például a közeli riasztópóznán szeret megpihenni egy-egy fárasztó repülés után.

Hópihének és Pipinek már csak egy hónapja van gyakorolni a repülést, augusztus végén ugyanis végleg elhagyják a szülõi fészket, és dél felé veszik az irányt.

A Somogy megyei településen négy éve webkamerát szereltek az iskola tetején lévõ gólyafészek fölé. Tavaly csaknem 400 ezren látogatták meg a weboldalt. A gólyák életét naponta 30-35 országból követik rendszeresen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!