2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Vízbe fulladt egy 15 éves fiúForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-02 12:43:34
A Lónyay- fõcsatornába fulladt egy 15 éves fiú vasárnap délben Nyírbogdányban. A fiút két társa próbálta kimenteni a vízbõl, de nem tudtak segíteni neki.
A gyerek holttestét délután tûzoltó búvárok emelték ki, néhány méterrel attól a helytõl, ahol a fiú elmerült. Idén nyáron, már 79-en fulladtak vízbe Magyarországon.

A három gyerek a Lónyay-fõcsatorna hídjának közelében horgászott. Egyikük, egy 15 éves vasmegyeri fiú, bement a két méteres vízbe, hogy megnézze milyen mély, majd hirtelen elmerült.

Az elmerült fiút egy 9 és egy 13 éves gyerek próbálta kimenteni. Egy gereblye végére kötelet erõsítettek, azt dobták be a fiú után a vízbe, de harmadik társuk már nem tudott a szerszám nyelébe belekapaszkodni.

Ezután riasztották a tûzoltó búvárokat és a speciális mentõket. 40 percig küzdöttek a parton a gyerek életéért, de már nem tudtak rajta segíteni.

„Nem sikerült újraéleszteni, hiába volt minden próbálkozás, de õ már gyakorlatilag túl volt azon a határon, amikor még vízbe fulladt személyt meg lehetett volna menteni” – mondta el Vincellér Tibor speciális mentõ.

A haláleset körülményeit jelenleg is vizsgálják. Ezen a nyáron, már csaknem 80-an fulladtak vízbe Magyarországon.

„Idén nyáron országszerte eddig 79 esetben történt vízbefulladás, az áldozatok nagy része tavakban vesztette életét, a tragédiákat szinte minden estben az emberi felelõtlenség, illetve a nagy meleg miatti rosszullétek okozzák” – mondta Bényi Mónika, az ORFK szóvivõje.

Az áldozatok közül sokan egyáltalán nem tudtak úszni, és olyanok is voltak, aki részegen ment a vízbe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!