2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Elöntött házaikat javítják a bõnyiekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-02 13:20:01
Több tucatnyian még mindig nem tudtak visszaköltözni otthonaikba Bõnyön, ahol május közepén több mint 100 házat öntött el az árvíz.
A falak két hónap után sem száradtak ki, és sokaknak a biztosító sem fizetett eddig, így a családok egy része még csak bont, de nem épít.

Leverték a vakolatot az egyik házban. A falak még mindig vizesek, ezért folyamatosan megy a ventillátor. A kitört ablak a falnak támasztva, és a törmelékek között szinte lépni sem lehet. Gressaiék házának alsó szintje teljesen tönkrement, az ablakokon át ömlött be hozzájuk a Cuhai Bakony-ér május közepén. 10 milliós a káruk.

„Amint kiszáradt folyamatosan próbálkoztunk valamit egyáltalán csinálni, de amíg a biztosító nem fizet, addig mi sem tudunk nekiállni”- mondta a tulajdonos.

Másoknak sem fizetett még a biztosító. Molnár Zsolték is önerõbõl próbálják rendbe tenni házukat.

„Most megrendeltem az ablakokat egy hónap határidõvel, remélem, mire lehozzák, addigra fizetni fognak”- mondta Molnár Zsolt.

Bõnyön több mint 100 családnak kellett elhagynia otthonát, a családok fele a mai napig nem tudott visszaköltözni.

„Legtöbb helyen úgy oldották meg, hogy egy helyiséget rendbe tettek, oda valamilyen formában, egy kicsit zsúfoltan, de visszaköltöztek. 40 körüli azoknak a házaknak a száma, ahova érdemben nem tudtak visszaköltözni” – mondta Muraközi László, Bõny polgármestere.

Egy mezõörsi család jobban járt. Nekik fizetett a biztosító. Így a felázott hajópadlót már szõnyegre cserélték, és a falakat is lefestették. Mezõörsöt szintén a Cuhai Bakony-ér öntötte el májusban.

„Mindenki visszaköltözött. Egyetlen egy lebontásra ítélt ház van. Annak a lebontása is megtörtént” – nyilatkozta Bogárdi Zoltán, Mezõörs polgármestere.

Mindkét településen még sok munka van hátra. Az elöntött házaknál építõanyagok és törmelékek sorakoznak. Az árvízkárosultak abban bíznak, hogy még a hideg idõ beállta elõtt rendbe tudják hozni otthonaikat, sok helyen ugyanis a fûtés is tönkrement.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!