2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Személycserék az elnöki hivatalbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-03 11:26:38
Elküldik a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) munkatársainak csaknem 90 százalékát - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kumin Ferenc hétfõn.
A hivatal stratégiai és kommunikációs fõosztályvezetõje, aki augusztus 5-ig tölti be ezt a posztot, hangsúlyozta: mire pénteken az új államfõ Schmitt Pál hivatalba lép, egyetlen korábbi vezetõ sem marad a helyén. Kiss Norbert, az új államfõ kommunikációs hivatalvezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a hivatal üzemeltetése terén dolgozók továbbra is a KEH munkatársai maradnak.

Kumin Ferenc közölte: jelenleg ötven-egynéhányan dolgoznak a KEH-ben, közülük csak 6 marad a hivatalnál. A csütörtökön távozó kommunikációs vezetõ elmondta azt is: a munkatársak egy részének sikerült elhelyezkednie a közigazgatásban, a másik részét pedig felmentették, legtöbbjüket szintén augusztus 5-i határidõvel. Kérdésre válaszolva hozzátette: jelenleg is zajlik a KEH-nél az átadás-átvétel. Ennek során alakult ki, hogy kik azok, akikkel az új államfõ továbbra is együtt kíván dolgozni, és kik azok, akikkel nem.

Kiss Norbert, az új államfõ kommunikációs hivatalvezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a hivatal üzemeltetése terén dolgozók továbbra is a KEH munkatársai maradnak.

A Független Hírügynökség információi szerint 5 évvel ezelõtt, amikor Sólyom László köztársasági elnök lépett hivatalba, hasonló mértékben cserélte le a KEH munkatársait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!