2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Beindult az építkezés FelsõzsolcánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-04 11:08:26
Már épülnek az elsõ házak Felsõzsolcán, ahol önkéntesek is dolgoznak az építkezéseken. Határidõig 171 háztulajdonos jelezte, hogy igénybe szeretné venni az állami támogatást, ...
amely azoknak jár, akiknek összedõlt a házuk. Az egyik biztosítótársaság másfél millió forintot adott a helyi óvoda felújítására. A biztosító közel harminc milliárd forint kárt fizetett ki az országban a májusi-júniusi viharokat és árvizeket követõen.

Az alapok már megvannak, épülnek a felsõzsolcai házak. Önkéntes munkások az ország másik végébõl is jönnek.

A tököli polgármester segítségével épülõ ház olyan lesz, mint volt, és lakójának egyetlen fillérjébe sem kerül.

„Elvállalták nékem, segítségképpen, nagyon aranyosak” – mondta Albert Albinné.

Három hónap múlva lesz lakható. Máshol még a romeltakarításhoz sem kezdtek hozzá.

„Az önkormányzatnál olyat mondtak, hogy ingyen el lesz takarítva a porta, de hát na, hogy mi lesz, hogy lesz, azt nem lehet tudni” – nyilatkozta Pap Gyula.

De a lassú ügyintézésre azok is panaszkodnak, akiknek volt biztosításuk.

„Folyamatosan szervezünk kihelyezett ügyfélfogadásokat, nagyon hatékonynak tûnnek, de idõt vesz igénybe, hogy a problémás eseteket is le tudják zárni” – mondta Fehér Attila, Felsõzsolca polgármestere.

Árvízkárok, viharkárok szerte az országban voltak május-júniusban. Az egyik biztosítótársaság úgy számol, hozzájuk összesen 65 ezer kárbejelentés érkezett, 250 ezer lakóháznál közel 30 milliárd forint kárt számoltak.

„Magyarországon 4,2 millió lakóingatlan van, s ha úgy vesszük, hányan élhetnek egy-egy háztartásban, minden tizedik ember érintett ebben a kategóriában” – mondta Vereczki András, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

A biztosító másfél millió forintot ajánlott fel a helyi óvoda helyreállítására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!