2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ingyenes szûrések SzombathelyenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 14:40:46
Az Egy CSEpp Teszt (ECSET) elnevezésû országos szûrõprogram 2010. augusztus 6-án, pénteken Szombathelyre a Fõ térre érkezik.
Az Egy csepp figyelem Alapítvány rendezvényén különbözõ ingyenes egészségügyi szûréseken vehetnek részt a látogatók.

Melyik a legegészségesebb nagyváros? Ezt a kérdést tette fel idén az Erõs Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány. A szervezet ezért indította el az Egy CSEpp Tesztet, amelynek célja, hogy képet kapjanak az ország egészségi állapotáról.

Május 14-e és szeptember 17-e között az Alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szûréseket tartanak. Szombathelyen a Fõ téren 5 sátor várja a látogatókat: vércukorszintet, koleszterint, vérnyomást lehet méretni, valamint a testösszetétel monitor segítségével kideríthetõ a testben lévõ izom és zsír aránya. Ugyanitt lehetõség nyílik a rendszeresen ellenõrzött testmozgás egyik legnépszerûbb eszközével, a lépésszámlálóval való ismerkedésre is. Melanoma vizsgálatra is lehet jelentkezni, valamint a helyszínre érkezik egy gyógyszerész is, aki az összes mért eredmény alapján rizikó-elemzést végez, és hasznos tanácsokkal látja el az érdeklõdõket.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szûrések fontosságára, valamint segítséget nyújtson abban, hogy a megfelelõ szakorvoshoz, illetve háziorvoshoz jussanak el azok, akiknek mért értékei eltérnek a kívánatostól.

Az Egy CSEpp Teszt eseményeire látogatók nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én, az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten, a SYMA Csarnokban.

Szombathelyen augusztus 6-án, pénteken 11:00-16:00 óra között a Fõ téren várják az Alapítvány munkatársai az érdeklõdõket.

Az ECSET megvalósulásához hozzájárult az RTL Klub is. Az Egy CSEpp Teszt további helyszíneirõl és idõpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n az „ECSET” menüpont alatt tájékozódhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!