2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Óriási margaréták egy fõvárosi bérházban Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-09 11:16:52
Kivirágzott a gang egy budapesti bérházban. De nem növények hajtottak ki, hanem festéktõl lett színes a padló.
A felújításkor rosszul sikerült a betonozás, így jött az ötlet, hogy fiatal graffitiseket kérjenek meg, hozzák helyre. Pályáztak, de nem nyertek, ezért zsebbõl dobták össze a festékre, a mûvészek pedig örültek a lehetõségnek és az ingyenmunkának.

Virágokra ébredtek a lakók az egyik budapesti bérházban. A négyévesen beköltözött és nyolcvanhárom éve itt élõ asszony szerint már rég ki kellett volna festeni a gangot.

"Nekem nagyon tetszik" – mondta az asszony.

Csúnya lett a betonozás, a lakók ezért döntöttek a festés mellett. Interneten kerestek meg fiatal graffitiseket, hogy szívesen adnának felületet, ha ingyen eljönnek festeni. Õk meg jöttek.

"Pályáztunk a költségekre, de nem nyertünk. Ezért a lakótársak úgy döntöttek, hogy összedobjuk rá a pénzt a közös költség terhére, lakásonként 2900 forintot" - mondta Boros Dezsõné közös képviselõ.

Csak az anyagköltséget fizették, 370 ezer forintot. Az egyik, festékeket árusító bolt dolgozói szerint sokan azért keresnek illegális helyeket, mert kevés a felület.

"Egy laikusnak nem jut eszébe, hogy megcsináltasson egy ilyet. Felület lenne rengeteg, csak magát a lehetõséget nem kapják meg, mert nem jut eszébe az embereknek, hogy egy ilyen, milyen jól nézne ki" - mondta Papp László, a Bázis Store üzletvezetõje.

A házban nem akartak extrém mintákat, csak virágos rétet. Így döntöttek a margaréták mellett. Nem akarják kulcsra zárni a mûvet, azt tervezik, hogy ha kész vannak a festéssel, mutogatják majd. A gangon fiatal mûvészek képeibõl rendeznek kiállításokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!