2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gyilkos mangalica ZalábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 12:03:59
A saját disznója ölt meg egy férfit a Zala megyei Kerkakutason. A 150 kilós állatot éppen vissza akarták terelni az ólba, ...  
amikor rátámadt a gazdájára. Megharapta, és a család és a mentõk hiába próbáltak rajta segíteni, elvérzett.

Némán gyászolnak a családtagok az udvaron, ahol vasárnap még a súlyosan sebesült családfõ életéért küzdöttek. A férfit egy felbõszült mangalica harapta meg az udvaron, amelyet az óljába akartak visszaterelni.

„A férjemnek a munkatársa is itt volt. Aztán annál is volt vasvilla, de nem tudtuk lecsillapítani a disznót, a férjemet meg egyszerre megharapta” – mondta Somi Istvánné, az áldozat felesége.

A 150 kilós disznó hétfõn viszont már békésen sétálgatott az óljában.

A két éves kan mangalica még mindig a helyén van és ott is marad, amíg el nem altatják. A család szerint a tragédia óta nyugodt és nem félnek a közelébe menni.

A szakember is azt mondja, hogy ha egy disznó egyszer emberre támadt, késõbb nem jelent folyamatos veszélyt. Ezt a mangalicát akár fel is lehetne nevelni az ólban.

„Természetesen továbbra is tartani kell tõle, tehát úgy oda felügyelet nélkül bemenni nem szabad, hogy mindenféle biztonsági intézkedést ne tegyen meg az ember, ez az elsõdleges szempont” – mondta dr. Gombos László állatorvos.

Egy ilyen felbõszült kan mangalicával szemben egy dolgot lehet tenni a szakemberek szerint: menekülni elõle.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!