2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újságírókat fenyegetett a Jobbikos képviselõForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-10 12:20:28
Megfenyegették a Hetek címû újság két munkatársát a Magyar Szigeten. A két újságíró szerint a Jobbik országgyûlési képviselõje, ...
Zagyva György Gyula fenyegette õket. A képviselõ, aki egyik szervezõje volt a radikális fiatalok találkozójának, azt mondta, fenyegetés nem volt, csak vitázott az újságírókkal.

A Hetek címû lap két munkatársa a helyszínen kísérõt is kapott, aki Zagyva György Gyulához vezette õket. A Jobbik országgyûlési képviselõje az újságírók állítása szerint egy ostorral a kezében fogadta õket. Kikapcsoltatta a diktafonjukat, majd azt mondta nekik, hogy ellenséges területre tévedtek. Az újságíró név nélkül nyilatkozott, és csak telefonon.

„Egyre indulatosabbá vált a Zagyva úr és kiabált velünk, elhangoztak fenyegetõzések, trágár mondatok is. Amire így konkrétan emlékszem: „kitaposnám, legszívesebben kitaposnám a beleteket” – mondta az egyik újságíró.

Hétfõn már bontották a fesztivál sátrát. Az országgyûlési képviselõ azt mondta, õ nem fenyegette az újságírókat, de elismerte, hogy vitatkozott velük.

„Ide jönnek egy nemzeti fesztiválra, és meg vannak sértõdve azon, hogy itt nem szeretik õket. Hogy itt szembesítik avval õket, hogy õk a magyar hazafiak ellenségei. És ezen halálra vannak sértõdve. És ha az ember egy kicsit felemeli a hangját, ott velük szemben, akkor életveszélyes fenyegetésrõl beszélnek” – mondta Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyûlési képviselõje.

- Miért kellett felemelni a hangját?

„Mert olyan vita bontakozott ki, vagy egy olyan érdekütköztetés, amiben az ember felemeli a hangját.”

A képviselõ a Parlamentben is emelte már fel a hangját. A Trianon emléknappal kapcsolatos vitában szólt oda egy képviselõtárásának.

„Ezt majd a folyosón megbeszéljük...”

A Magyar Sziget utolsó napján a Jobbik elnöke is tartott elõadást. Vona Gábor említést tett az újságírókkal történtekrõl.

„Hölgyek, meg a gyenge idegzetûek ne figyeljenek. Hogy ugye volt a cím, hogy anális erõszakkal fenyegették. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem váltottad be az ígéretet” – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A Jobbik elnöksége hétfõn napirendre vette az ügyet, de érdemben nem tárgyaltak róla. A párt szóvivõje azt mondta, kocsmai színvonalú beszélgetésnek minõsítették a történteket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!