2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Tokajival dúsított szerencsi bonbonrekordForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-30 12:10:23
A világ legnagyobb bonbonját készítette el segítõtársaival Ekker Róbert helyi szobrászmûvész a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen.
A csokiszobrot a városban vasárnap rendezett csokoládéfesztiválon mutatták be.

A több mint egytonnás édesség 850 kilogramm csokoládéból, töltelékként pedig kétszáz liter tokaji borból készült. A magassága 105, a legnagyobb átmérõje 391 centiméter. Az új Guinness-rekordot a hivatalos mérés után a III. Országos Csokoládéfesztiválon jelentették be Szerencsen vasárnap. A bonbonból csapolható borral megkínálták a rendezvény résztvevõit.

Ekker Róbert a Független Hírügynökségnek elmondta: több mint két hétig készült a világ legnagyobb „konyakos meggye”. Csak annak az óriási csokitömbnek a kiöntése tartott egy hétig, amelybõl kifaragta az édességet. A rekord méretû bonbon értéke valószínûleg több millió forintra rúg, hiszen csak az ahhoz felhasznált csoki alapanyag kilónként 1000 forintba kerül.

A szobrászmûvésznek korábban is voltak hasonló vállalkozásai: a bonbonnal együtt már három, csokoládéval kapcsolatos rekord köthetõ a nevéhez. Két évvel ezelõtt egy 239 kilogrammos Gombóc Artúr-szobrot készített csokoládéból, míg tavaly a világ legnagyobb édességgel színezett képét festette meg gyerekek közremûködésével. Azokat is a szerencsi csokoládéfesztiválon mutatták be, és azóta is láthatóak a szerencsi Csokoládémúzeumban. Ekker Róbert reméli, hogy az óriási bonbon is ebbe a múzeumba kerül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!