2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Õrizetben az MNV volt vezérigazgatójaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-09-01 11:44:52
Ma reggel a Központi Nyomozó Fõügyészség õrizetbe vette Tátrai Miklóst, és a vagyonkezelõ volt értékesítési igazgatóját, Császi Zsoltot is.
Mindkettejük lakásán házkutatást is tartottak. Az ügyészség a sukorói kaszinóberuházáshoz kapcsolódó földcsere miatt hûtlen kezeléssel gyanúsítja õket. Tátrai Miklós ellen vádemelést javasol a rendõrség egy másik, a Bábolna ménesbirtokkal kapcsolatos ügyben is.

„Kaptam egy rendkívüli felmondást, már nem én vagyok az MNV vezérigazgatója” – mondta Tátrai Miklós.

Még a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Oszkó Péter bocsátotta el Tátrai Miklóst. A hivatalos indoklás szerint azért, mert több ügyben nem informálta a vagyonkezelõ a pénzügyminisztériumot.

Az autópálya és a tó közt épült volna a sukorói kaszinó. Ezt a területet cserélte el a vagyonkezelõ Joav Blum üzletemberrel pilisi és albertirsai telkekre. Az ügyészség szerint a telekcsere közel másfél milliárdos kárt okozhatott az államnak. Ezért hûtlen kezelés miatt emelt vádat Tátrai Miklós ellen, aki a csereszerzõdést aláírta.

„Amit mond, még nem jött” – mondta Fazekas Géza.

Nemcsak a vagyonkezelõ volt vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst de az egykori értékesítési igazgatót, Császi Zsoltot is õrizetbe vették.

„Nem ismeri el, vitatja a bûnösségét, érdemi vallomást holnap tesz” – nyilatkozta Szabó János Zoltán ügyvéd.

Mindkettejük lakásán házkutatást tartott az ügyészség, iratokat, számítógépeket foglaltak le.

Tátrai Miklóst korábban gyanúsítottként hallgatták ki egy másik ügyben is. A Bábolnai ménesbirtoknál szintén hûtlen kezelés a gyanú, a rendõrség vádemelést javasol.

„Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bûntettel gyanúsítják, mint felbujtót. Az iratok a múlt héten érkeztek meg a fõügyészségre” – mondta Horváthné Varga Erzsébet fõügyész-helyettes.

A fõügyészség 90 napon belül dönt arról vádat emel-e Tátrai Miklós ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!