2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
MNV: 2,4 százalékos béremelés a közlekedési központoknálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-05 09:06:01
A Volán társaságok integrációjából létrejött regionális közlekedési központok több mint 18 ezer munkavállalója április elsejétõl 2,4 százalékos béremelésben, valamint egyszeri, bruttó 30 ezer forint összegû bérjuttatásban részesül – közölte a társaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV) csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás kiterjed a béren kívüli juttatások – cafeteria – emelésére is, ami érdemi reáljövedelem növekedést jelent, mivel a fogyasztói árak 0,2 százalékkal csökkentek tavaly.

A közlemény szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter március végén hagyta jóvá a munkavállalói oldalt képviselõ szakszervezetek – Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) – és a munkáltatói oldalt képviselõ Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) között 2015. március 2-án aláírt megállapodást.

Szivek Norbert, az MNV Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint kiemelte: az egyezség alapján nem létszámcsökkentés révén teremtik elõ a keresetfejlesztéshez szükséges forrásokat a munkáltatók. A jövõben további megbízások elnyerésével új munkahelyeket szeretnének létesíteni és egy kiszámítható Volán életpályamodellt is ki kívánnak dolgozni – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!