2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Széttört koporsó, kiesett holttest miatt perelnek egy siklósi temetkezési vállalkozótForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-19 13:17:06
Pert indítanak egy temetkezési vállalkozó ellen annak az elhunytnak a hozzátartozói, akinek búcsúztatásakor összetört a koporsója Siklóson - közölte az Új Dunántúli Napló kedden. Kiderült, hogy a halottat nem öltöztették fel megfelelõen, a temetkezési vállalkozó százezer forint kártérítést ajánlott fel.

Elszakadtak a tartókötelek, így a sírba zuhant és összetört egy koporsó egy temetésen Siklóson másfél héttel ezelõtt. Az elhunyt kiesett a koporsóból, így derült ki, hogy a temetkezési vállalkozó nem öltöztette fel megfelelõen a halottat - számol be az esetrõl az Új Dunántúli Napló keddi száma.

Az elhunyt férfi fia a lapnak elmondta: a vállalkozóval elõre megbeszélték, hogy zárt koporsós temetést kérnek, de fizettek apjuk felöltöztetéséért. A koporsó összetörésekor azonban kiderült, hogy édesapjára slendrián módon adták fel a ruhát. Testérõl nem vették le a még a kórházi kezelés során feltett tapaszokat, kötszereket és a pelenkát sem.

A vállalkozó ezután folytatni akarta a temetést, de a család felszólította, hogy hozza helyre, amit lehet, és másnap rendezzenek egy újabb temetést. A család a temetésért több mint 600 ezer forintot fizetett, a vállalkozó 100 ezer forint kártalanítást ajánlott fel a történtek miatt. A hozzátartozók ezt nem fogadják el, pert indítanak. A lap megkereste a temetkezési vállalkozót, aki elmondta, hogy megengedhetetlen, ami történt, és nagyon sajnálja azt.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!