2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Havi horoszkópForrás: horoszkóp-asztrológia
Utolsó módosítás: 2009-04-29 12:59:42
Címkék: Horoszkóp
Olvassa el, mit jósolnak önnek tavaszra a csillagok!

BAK (12. 22-01. 20)

 

SZEMÉLYISÉG: A szerelemben a Bakok eleve tartózkodó­ak, zárkózottak. Mivel a Plútó hosszú távra beköltözött a Bak jegybe, lehetõsé­get teremt arra, hogy lerombolja a régi elõítéleteit, változtasson, megkövesedett szokásain, kinyíljon a világra. Február végétõl ráadásul a Vénusz hatására még a legszigorúbb elvek szerint élõket is hatalmába keríti a romantika és a gyen­gédség. Az ész helyett a szíve irányítja. Ne tiltakozzon, hagyja magát, nem fogja megbánni. Ha még egyedülálló, március­ban megragadhatja a kínálkozó lehetõ­ségeket. Önbizalma újra a csúcson lesz.
EGÉSZSÉG: Márciusban és áprilisban a változó idõjárás másoknak fejfájást okoz, a Bakoknál viszont az ízületek fájdalma jelzi a frontok gyors változását. A fájdalom ellenszere nem a teljes mozdulatlanság, hanem a mindent megmozgató gyógytorna, és érdemes porcokat, erõsítõ vitamint fogyasztania.
HIVATÁS: Aktív, boldog idõszak köszönt önre. Arra is rájön, hogy a határozottság nem azonos a kérlelhetetlenséggel! Korábban meglehe­tõsen szigorú volt a környezetéhez, és persze önmagához is. Ha kicsit lazábban venné az akadályokat, s fõleg, ha meghall­gatná mások véleményét, több szövetsé­gesre tehetne szert, és elõbb célba érne. Ha sikert akar elérni, szabaduljon meg a félel­meitõl. Most végre kiteljesítheti a tehetsé­gét, sõt a kapcsolatrendszerét is, mert az emberek nem azt fogják érezni, hogy „ellenálló", hanem hogy együttmûködõ.

 

 

BIKA (04. 21-05. 20)


SZEMÉLYISÉG: A munka ugyan sok-sok idejét elrabolja, de vigyázzon, hogy ez ne menjen a magán­élete rovására. A jó kapcsolatért állandóan tenni kell. Még ha biztonságban érzi is magát a párja mellett, nem árt az óvatos­ság. A Mars áprilisban azt jelzi, hogy feltûnhet egy vetélytárs, aki igencsak mindent elkövet, hogy elhódítsa ön mellõl a partnerét. Ha meg akarja tartani a ked­vesét, ne veszekedéssel, féltékenykedéssel reagáljon az eseményekre, hanem dobjon be mindent, hogy bebizonyítsa, olyan tökéletes társat, mint ön, úgysem fog ta­lálni. Ha egyedülálló, akkor ebben az idõ­szakban inkább csak barátkozik, és élvezi, hogy egyszerre többen is harcolnak a kegyeiért.
EGÉSZSÉG: A tavaszi fáradtságot megússza az idén. Majd kicsattan az energiától. Mégsem ár­tana megreformálni az életét. Több mozgás, egy kis fogyókúra csodát tehet. Ettõl, és ha a szokottnál kevesebbet eszik, nemhogy- csökkenne, de tovább nõ az energiája.
HIVATÁS: Kitartása példaértékû. Konokul, céltuda­tosan megy elõre, és az sem keseríti el, hogy nem sikerül minden azonnal. Márciusban, komoly elismerésben lesz része, ami anyagi gyarapodást is hoz. Még hónapokig nem meri elhinni, hogy régen dédelgetett álma végre valóra válik. Ugyan még sokat kell küzdenie azért, hogy mun­katársai is elismerjék a tehetségét, ráter­mettségét, de az is meglesz.

 

 

HALAK (02. 20-03. 20)

 

SZEMÉLYISÉG: A Halak kettõs jegy, így hol a jobbik, hol a rosszabbik énje kerekedik felül. Akkor érzi jól magát, ha mozgalmas az élete, ugyanakkor mindig megtalálja a módját, hogy elbújjon a világ elõl, mert igazán csak magányosan tud feltöltõdni lelkileg ­szellemileg. Mivel egyszerre mindenkinek nem járhat a kedvében, ne keseregjen, ha március közepétõl lesz, aki megorrol önre. Nagy igyekezetében megtörténhet, hogy alaposan összekever mindent, aztán cso­dálkozik, hogy a legjobb szándéka elle­nére is bajt okoz legjobb barátjának. Teliholdkor túlságosan érzékeny, türel­metlen. Ezzel nemcsak feszültséget okoz, hanem értelmetlen vitákat is provokál a családban vagy a baráti körben.
EGÉSZSÉG: A bolygók, jelzése szerint az emésztõrend­szerében jelentkezhetnek problémák. Ezek még csak apró figyelmeztetések, de nem árt, ha komolyan veszi õket és változtat korábbi étkezési szokásain. Ha túl sokat köhög, lehet, hogy nem megfázás, nem is allergia, hanem a reflex miatti légcsõ-irritáció okozza. Diétával ez is elmulasztható.
HIVATÁS: Ha ügyesen helyezkedik, ha nem visz semmit túlzásba, akkor idén tavasszal a maga hasznára fordíthatja a kialakuló helyzetet. A következõ hetekben két dologra tevõdik a hangsúly: az anyagi­akra és a másokhoz való alkalmazkodás­ra. Legyen alapos és körültekintõ. A legnagyobb hibája, hogy túl hamar lelkesedik, meggondolatlanul mond igent, anélkül, hogy felmérné a lehetõségeit.

 

 

IKREK (05. 21-06. 21)


SZEMÉLYISÉG: Alaptermészete szerint kiszámíthatatlan és szeszélyes, és ezt a tulajdonságát az áprili­si bolygóátvonulások csak felerõsítik, nem csekély bosszúságot okozva ezzel a környe­zetének, fõleg a barátainak. De szerencsé­jére nem tud olyat tenni, ami miatt meg­haragudnának. Ha még egyedül­álló, akkor márciusban ne tegyen nagy fogadalmakat, mert május közepére már mindent más szemmel lát, és könnyen megfeledkezik adott szaváról. A húsvéti ünnepekre ne nagyon tervezzen programot, mert váratlan látogatók érkeznek, és alapo­san felborítják az életét, bár a végén nem bánja, mert kellemes idõt töltenek együtt.
EGÉSZSÉG: Március végére iszonyú fáradtság lesz úrrá a szervezetén. Egy kis vitaminkúra, illet­ve sok-sok napfény, friss levegõ ismét meghozza a munkabírását, életerejét. Vi­gyázzon a szemére, ne üljön sokat a szá­mítógép elõtt, ha csak teheti, pihentesse, aludjon sokat.
HIVATÁS: Új környezet, új feladatok tették izgalmas­sá az életét az év elején. Alig várta, hogy így legyen, márciusban mégis azért zsör­tölõdik, hogy ki sem látszik a munkából. Aki jól ismeri, az tudja, hogy az efféle panaszokat nem kell komolyan venni, hiszen akkor boldog, ha pörögnek az ese­mények, ha kitörhet a hétköznapok meg­szokásából. A karrierjével, hivatásával kapcsolatos kérdések még jó ideig elõtérben maradnak.

 

 

KOS (03. 21-04. 20)


SZEMÉLYISÉG: Amilyen nehezen bontakoznak ki az ese­mények a karrierjét illetõen, olyan gyors változások várhatók a magánéletben. A Kos jegyen átvonuló Vénusz ugyanis márciusra új szerelmet, esetleg a régi kapcsolat teljes megújulását, a régi érzések felizzását jelzi. A Mars viszont egy titkos flört indulását is mutatja, párhuzamosan a Vénusz kínálta nagy szerelemmel. De jól tudja, hogy a titkos kaland csak azért kell, mert legyez­geti a hiúságát, és néhány hét után már véget is fog érni. Májusban már csak a szerelem foglalkoztatja, bár kezdetben azt mérlegeli, hogy ki mennyit ad a kapcsolat­ba. De hamar rájön, hogy nem akkor boldog, ha a mérleg serpenyõje egyensúlyba kerül, ez ugyanis a hétköznapok egyhangúságát jelenti, amitõl pedig minden Kos irtózik, menekül.
EGÉSZSÉG: A legtöbb Kos hajlamos a fejfájásra. Állandóan kapkod, idegeskedik, talán ez az oka, hogy olyan gyakran fáj a feje. Lassítson egy kicsit a tempón, lazítson! Ha túlhaj­szolja magát, könnyen kerülhet szorult helyzetbe.
HIVATÁS: Március elején talán még borongós a han­gulata, amiatt bosszankodik, hogy sok hiábavaló dolog köti le a drága energiáját. Ezek persze nem fölösleges teendõk, csak már túl régóta foglalkozik velük, és rájuk unt. Viszont ha nem fejezi be õket, akkor épp ezek lesznek az akadályai késõbbi sikerének.

 

 

MÉRLEG (09.24-10.23)


SZEMÉLYISÉG: Idén tavasszal elsõsorban a kapcsolatok­ra helyezõdik a hangsúly. Ha eddig a karrier volt a fontos, akkor most úgy érzi, váltania kell, és az otthoni teendõket veszi elõre. Ha pedig még a szüleivel él, vagy szingliként élvezte a szabad élet lehetõ­ségeit, akkor most a családalapítás kerül tervei középpontjába. Persze, ha tud választani. Ugyanis áprilisban és májusban, amikor uralkodó bolygója, a Vénusz és a Mars épp a Mérleg jeggyel szemben vonul, a legnagyobb problémát az okozza, hogy nem tudja eldönteni, ki lehetne a tökéle­tes társ, akihez bátran hozzákötheti az életét. Ne az eszére hallgasson, ne is a barátai tanácsára, hanem a szívére és a megérzéseire.
EGÉSZSÉG: Mivel örök bizonytalanságban él, nem csoda, hogy olyan sokat fáj a feje. Legjobb gyógyír erre, hogy ha már döntött vala­mirõl, ne rágódjon azon, vajon helyesen járt-e el. Gyakori álmatlansága is ebbõl fakad. Altató helyett gyógyteával kúrálja magát.
HIVATÁS: Ne veszítse el az optimizmusát, még akkor sem, amikor szakmai gondjai támadnak. Márciusban az anyagi helyzetére nagyon kedvezõen hat a Jupiter és a Vénusz. Viszont ha eddig nem tudta volna, áprilisban rá fog jönni, hogy csak a pénz önmagában kevés a boldogsághoz. A munka, az alkotás öröme, az elismerés legalább olyan fontos ahhoz, hogy elégedett legyen a helyzetével.

 

 

NYILAS (11.23-12.21)


SZEMÉLYISÉG: A munkahelyi siker a magánéletére is kedvezõen hat. Március 26. és május 24. között az egyedülállóknak minden esélyük meglesz párt találni, de ahhoz egy kicsit változniuk kell. Próbálja külsõ szemmel megítélni a saját viselkedését, természetét. Rá fog jönni, hogy a kedvesség álarca mögött nagyon is rámenõs, erõszakos. Nehezen hagyja érvényesülni a másikat, mindig önné kell lennie az utolsó szónak, és állandó „kioktatásban" van része min­denkinek, akivel beszél, mert nem tudja legyõzni magában az érzést, hogy min­denkinél mindent jobban tud.
EGÉSZSÉG: Majd minden Nyilas szeret sportolni, de kicsit túlzásba viszi az edzést is, ami már káros az egészségre. Arra is vigyáz­zon, hogy ne egyen túl nehéz ételeket, mert az érrendszerét megviseli a túlzot­tan felszaporodó koleszterin.
HIVATÁS: Túl pörgõs az élete, ráadásul nem mérte fel kellõen az erejét, egy kicsit túl is vál­lalta magát, szorítják a határidõk, és a nagy kapkodásban néhány hibát vét. Ér­demes ezeket mielõbb rendbe tenni. Ön­magának árt, ha a problémákat tovább görgeti maga elõtt. A március a vissza­vonulásra, lecsöndesedésre, rendcsinálás­ra teremt megfelelõ körülményeket. A bolygók most adnak egy esélyt, hogy utolérje magát. A március 26-i újhold új megvilágításba hozza az eseményeket, és már sokkal könnyebben viseli még a kellemetlen történéseket is. Áprilisban fárad­hatatlanul szervez, intézkedik, de nem annyira a logika, mint inkább az érzelmek irányítják.

 

 

OROSZLÁN (07. 23-08. 22)


SZEMÉLYISÉG: Pihenésre, lazításra mindenképpen szakítson egy kis idõt március végén, április elején, nemcsak azért, hogy felkészüljön a munkával kapcsolatos változásokra, hanem mert ekkor a Vénusz, a Merkúr és a Nap találkozása minden esélyt megad ahhoz, hogy a boldogságát hosszú távra megala­pozza. Márpedig a biztonságos, boldog háttér megsokszorozhatja a tettvágyát, aminek a karrierépítésben is hasznát veszi. Akinek nemcsak a születési napja, hanem az aszcendense is az Oroszlánban van, annak az idei tavasz esküvõt tartogat. Ha viszont március végén még egyedül van, mert nem találja a párját, vagy mert épp túl van egy szakításon, akkor a Mars új kalandok keresésére, a pillanatnyi örömök hajszolá­sára sarkallja.
EGÉSZSÉG: Külsõ megjelenése vonzó, a hangulata is jó, tele van energiával, de ez egy kicsit felelõt­lenné is teszi. A mértéktelen evés-ivás-szó­rakozás éppúgy az egészségét károsítja, mint a túlzásba vitt sport.
HIVATÁS: Mivel születési adottsága, hogy kedveli a kihívásokat, és mert alapfilozófiája, hogy az élet egy nagy verseny, amit mindenáron meg kell nyernie, hát persze hogy rákapcsol és megpróbál ráduplázni az eddigi sike­rekre. És most nemcsak az ötleteivel, hanem a megjelenésével is lenyûgözheti a kör­nyezetét. Izgalmas, új feladat kínálkozik az áprilisi újhold idején.

 

 

RÁK (06. 22-07. 22)


SZEMÉLYISÉG: Szívesen vonulna vissza a világtól, hogy ábrándozzon, s olyannak képzelje el az életet, amilyen sosem lesz a valóságban. A márciusi telihold a párjára is rossz hatással lesz. Próbálja megjegyzés nélkül átvészelni ezt az idõszakot, akkor hamar túljutnak a krízisen, viszont ha veszekedni, duzzogni kezd, hónapokig elhúzódhat a válság. Májusban egyébként a Mars kedvezõ hatá­sára megvan az esélye, hogy az esetleg már unalmassá vált kapcsolatába is új életet leheljen. Ha a kapcsolatuk megújul, a nya­rat odaadó, szenvedélyes szerelemben élik meg.
EGÉSZSÉG: A Rák alapvetõen erõs jegy, a lelki érzé­kenysége azonban jelentõsen befolyásol­ja az egészségét is. Ha valami bántja, képes belebetegedni. Amikor azonban boldog, ha kiegyensúlyozott az élete, még a betegséget is képes elûzni magából. A gyenge pontja a gyomor és a belek, tehát ajánlatos odafigyelnie a táplálkozásra.
HIVATÁS: Nagyszerû idõszak következik, amikor valóban karriert csinálhat. Még az sem jelent akadályt, hogy a március 26-i újhold hatá­sára meglehetõsen akaratossá válik. Nehe­zen fogadja el mások tanácsát, nehezen tud beilleszkedni a csapatmunkába. Inkább a saját feje után megy. Pedig a bolygók arra utalnak, hogy ha hajlandó lenne társulni, akkor sokkal hamarabb érhetné el a célját. A kollégái közül valaki azért a háttérbõl (talán a tudta nélkül) rengeteget segít. A változás a fõnöke elõtt sem marad rejtve. Május végén kaphat is tõle egy olyan ajánlatot, ami nagy kihívás, de elfogadja.

 

 

SKORPIÓ (10. 24-11. 22)


SZEMÉLYISÉG: Nemcsak a munkában, hanem a magán­életben is egyfajta bizonyítási kényszer alá kerül, és vagy a sportban, vagy valami másban igyekszik megmutatni a környeze­tének, hogy milyen nagyszerû teljesítményre képes. Március végétõl gondolatait a szerelem, odaadás, gyengédség iránti vágyó­dás határozza meg. Ha még csak keresi leendõ társát, legyen türelmes, már nem sokáig kell várnia. A kapcsolat, amelybe hamarosan fejest ugrik, tartósnak ígérkezik. Új párja nem tud (nem is akar) ellenállni vonzerejének, és úgy elkényezteti majd, hogy a mennyekben érzi magát.
EGÉSZSÉG: A zodiákus legszívósabb jegye, igazi „túl­élõ típus", aki akkor van a legjobb for­mában, amikor legnagyobbak a problémák. Ha netán mégis megbetegszik, szívósan küzd a gyógyulásért. Sok a vegetáriánus a jegy szülöttei között, ami nem biztos, hogy mindig, minden helyzetben jót tesz.
HIVATÁS: Idén tavasszal túllép az illúziókon, és reális terveket tûz maga elé. Minden esélye meg­van rá, hogy elképzeléseit valóra is váltsa. De ne legyen türelmetlen. Áprilisban és májusban, amikor a Nap és a Vénusz a Skorpió jeggyel szemben jár, általában mindent sokkal könnyebben sikerül elérnie, mint máskor. Ráadásul idén a Nap mellett ott ragyog majd az egyik uralkodó bolygó­ja, a Mars is, és a segítségére lesz abban, hogy a maximumot hozhassa ki magából. Az aktivitása a csúcson van, olyan energiá­val lát neki a feladatoknak, hogy akár három ember munkáját is könnyedén elvégezhetné.

 

 

SZÛZ (08. 23-09. 23)


SZEMÉLYISÉG: Az idén tavasszal meglehetõsen hiszékeny, így a szokottnál is nagyobb körültekintés­re van szüksége, mert megeshet, hogy épp azok próbálják csõbe húzni, akikben gon­dolkodás nélkül megbízik. Jól jön az óvatosság, de nem kell mindenkiben ellen­séget látni. Mivel a Szaturnusz még jó ideig a Szûz jegyben tartózkodik, borongós gondolatait egyedül nehezen tudja elûzni, ezért járjon többet társaságba. És jó gyógy­ír lehet az is, ha „meglepi magát" néhány kellemes utazással. A kedvese is értékelni fogja, ha többet foglalkozik vele. Ha pedig még magányos, még fontosabb a tavaszi utazás, mert a bolygók azt jelzik, hogy „útközben" talál magának új szerelmet.
EGÉSZSÉG: Valamennyi lappangó betegsége vagy érzé­kenysége felerõsödik a tél végén, mivel a szervezetébõl már minden tartalék vitamin és ásványi anyag kiürült. Nem elég, hogy multivitamin készítményekkel tömi magát. Fontos a pihenés, a testmozgás és a friss levegõ!
HIVATÁS: A Mars kellõ energiával, a Jupiter szeren­csével, a Szaturnusz pedig kitartással ruházza fel. Aligha kell ennél több, hogy a távlati jövõjét megalapozhassa. Ha viszont csak kívülrõl, másoktól várja a sorsa jobb­ra fordulását, akkor elszalasztja a lehetõsé­get, és legalább hét évig kell várnia, mire ismét ilyen kedvezõ háttérsugárzást kap a bolygóktól. A hatalmi harcokat ösztönösen kerüli, de az igazságtalanság annyira fel­bosszantja, hogy még a saját érdekeire sincs tekintettel.

 

 

VÍZÖNTÕ (01. 21-02. 19)


SZEMÉLYISÉG: Amikor a Hold március 18-án a Vízöntõbe lép, és átvonul a Neptunusz fölött, az eddig kézlegyintéssel lesajnált kérdésekre saját maga próbál „másfajta" választ keresni. És talál is. Ha odafigyel a belsõ hangra, ha hallgat a megérzéseire, könnyen rá tud hangolódni mások érzés- és gondolatvilá­gára, és olyan embereket is maga mellé állíthat, akikkel eddig nem igazán tudott szót érteni. A hitveséhez vagy állandó ked­veséhez fûzõdõ kapcsolatában ugyancsak az volt a probléma, hogy az utóbbi idõben alig találták meg a közös nevezõt.
EGÉSZSÉG: A tél végén talán lábon hordta ki az inf­luenzát vagy egyéb fertõzést, aminek a szövõdményei még ott lappanganak a szervezetében. Ezért már kora tavasszal az immunrendszere erõsítésére kell koncent­rálnia, mert attól függ, hogy milyen mér­tékben uralkodik el a betegség, mennyire tud ellenállni a szervezete. A kétes erede­tû csodaszerek erre nem használnak.
HIVATÁS: A március 26-i újhold után olyan aktivi­tással veti magát a teendõkbe, hogy a környezete alig tudja követni. Szerencsére rengeteg segítõtársra talál, akik mind a munkában, mind a magánéletben új színt hoznak az életébe. Személyes céljai meg­valósításáért mindent és mindenkit sikerül csatasorba állítania. Magas rangú pártfo­góit legjobban fehérasztal mellett tudja meggyõzni a saját igazáról. A Merkúr, a Vénusz és a Nap március végi találkozása elsõsorban abban segíti, hogy ügyesen elõ­készítse a távlati tetveit, és jó szerzõdést kössön, ami kellõ mozgásteret ad tehetsége kibontakoztatására.

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!