2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Éjfélig kell postára adni az adóbevallásokatForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-20 09:32:51
Bizonyos postahivatalok a szokottnál tovább tartanak nyitva szerdán az adóbevallási határidõ miatt.

Még több mint egymillió adóbevallást vár az APEH az éjféli határidõig - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában.

Több postán meghosszabbították a nyitva tartást, idén azonban az egyszerûsített adóbevallás miatt várhatóan nem lesz olyan tömeg, mint korábban. Az szja-bevallást elektronikus úton is el lehet készíteni.

 

Szikora János, az APEH elnöke a Blikknek azt mondta, hogy általában azok hagyják az utolsó pillanatra az adóbevallás feladását, akiknek befizetési kötelezettségük is van. Legtöbbször az aláírás marad le a nyomtatványokról, de gyakori hiba a sortévesztés is a kitöltéskor, az adózó rossz sorba írja a számokat. Ilyenkor értesítik õt a hibáról, amelyet javítania kell.

 

Szikora János a lapnak azt nyilatkozta, hogy a bevallását õ is az utolsó pillanatra hagyta, kedden adta fel. Az adóhatóság elnöke a késõknek azt tanácsolja: ha késve is, de küldjék be a papírokat, mert ez enyhítõ körülmény lehet a bírság megállapításánál. Indoklást pedig mindenképpen kérnek a késlekedéshez - tette hozzá.

 

Bizonyos postahivatalok a szokottnál tovább tartanak nyitva szerdán az adóbevallási határidõ miatt. Éjfélig lehet feladni a magánszemélyek adóbevallását, valamint az szja 1+1 százalékának felhasználásáról szóló nyilatkozatok benyújtásának is ugyanez a határideje. Akik nem tudják tartani, mulasztási bírságra számíthatnak.




Éjfélig lehet feladni a magánszemélyek adóbevallását, valamint az szja 1+1 százalékának felhasználásáról szóló nyilatkozatok benyújtásának is ugyanez a határideje.

 

Akik nem tudják tartani, mulasztási bírságra számíthatnak. A megyeszékhelyeken egy-egy posta este nyolcig tart nyitva szerdán, a fõvárosban pedig a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál lévõ hivatalok éjfélig várják az ügyfeleket. A szokottnál hosszabban, este 10-ig tart nyitva Budapesten a Mammut Bevásárló Központ postája is, a Fogarasi úti Tesco-ban mûködõ hivatalban pedig éjjel-nappal lehet küldeményeket feladni.

 

A hosszas várakozás elkerüléséért igyekeznek minden felvevõ ablakot nyitva tartani, de nemcsak ezeknél túlóráznak a dolgozók, hanem a küldemények továbbításáért felelõs személyzet is megerõsített szolgálatot lát el.

 

A megszokottnál hosszabban üzemelõ postákról részletes információk a www.posta.hu oldalon találhatóak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!