2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Árcsökkenés a töltõállomásokonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-07 14:34:30
Mennyiért tankolhatunk szerdától a hazai benzinkutakon?

A holtankoljak.hu információi szerint 7 forinttal csökken mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltõállomásokon.

 

Így a benzin országos átlagos ára 295,50 forint lesz, ám a legmagasabb bezinár a csökkenés után is 310 forintos áron lesz tankolható. A gázolajár esetében 277,60 forintos átlagárra számíthatunk, a legdrágább gázolajért 3 forint híján 300 forintot kell fizetnünk.

A július 1-i adóemelések hatására hatalmasra nõtt az árolló az üzemanyagárakban. Ma 43,90 forint a különbség az országban tankolható legolcsóbb és legdrágább benzin ára között, gázolajnál pedig 51 forint az árkülönbség. Egy liter E85-ös bioetanol átlagos ára ma 256,90, egy liter autógáz átlagára pedig 199 forint.

Az elemzõk továbbra is meglehetõsen tanácstalanok az olaj várható árát illetõen. Az áprilisban indult nagy emelkedési hullám ugyanis elakadni látszik, a tartalékok továbbra is magas szinten vannak, és lassan annak is elérkezik az ideje, hogy a spekulációs céllal betárazott olajon túladjanak a befektetõk, mielõtt a tárolás díja minden várható profitjukat felemészti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!