2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Hazai pályán a fiatal tehetségForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-09 16:09:43
Címkék: Sport, autó, motor, F1
Itt a remek alkalom Buttonnak, hogy visszavágjon a Red Bull 22 éves versenyzõjének: a Német Nagydíjat rendezik meg a Nürburgringen.

Habár az volt Jenson Buttonnak, a Forma–1-es pontvadászat éllovasának az álma, hogy otthon, a Brit Nagydíjon nyerjen, a német Sebastian Vettel keresztülhúzta számításait, és besöpörte a gyõzelmet Angliában három hete.

 

Most, a hét végén itt a remek alkalom Buttonnak, hogy visszavágjon a Red Bull 22 éves versenyzõjének: a Német Nagydíjat rendezik meg a Nürburgringen.

Ezzel a viadallal a világbajnokság feléhez érünk; egyelõre csak reménykedhetünk, hogy a második „félidõ” izgalmasabb, változatosabb lesz az elsõnél. Eddig ugyanis mindössze ketten szereztek futamgyõzelmet: Jenson Button (Brawn GP) hatszor és Sebastian Vettel (Red Bull) kétszer. Alapvetõen a Brawn GP dominanciája jellemezte az idei sorozatot, a Red Bull azonban az utóbbi hetekben felzárkózni látszik.

A Nürburgring nem tartozik a versenyzõk kedvenc pályái közé, az átlagsebesség nem túl magas, a kanyarok többsége lassú. A pálya vonalvezetése a Brawn GP-nek kedvez, azonban hûvösebb idõ várható a hét végére, ez pedig a Red Bull malmára hajthatja a vizet. A McLaren-Mercedes jelentõsebb újítások nélkül érkezik, s az utóbbi hetekben produkált eredményeiket látva ez nem sok jót jelent, míg a Ferrari maga a csapat számára is fekete ló: a nyilatkozataik alapján maguk sem tudják, mikor miért megy jobban vagy rosszabbul.

A száguldó cirkusz ismét kissé puskaporos hangulatban érkezik a soron következõ futam helyszínére: noha már úgy tûnt, szent a béke a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok érdekképviselete (FOTA) között, a héten újra feszültté vált a légkör, ugyanis az utóbbi szervezet képviselõi kivonultak a jövõ évi szabályokról szóló tárgyalásról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!