2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Energiarobbanás a Hungaroringen?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-20 16:05:44
Címkék: Sport, auto, motor, F1
A Red Bull Racing a Magyar Nagydíjra is fõ esélyesként érkezik, s nem titkolják, hogy a Hungaroringen is a dobogó legfelsõ fokát veszik célba.

Silverstone-i és nürburgringi kettõs gyõzelme után a Red Bull Racing a Magyar Nagydíjra is fõ esélyesként érkezik, s nem titkolják, hogy a Hungaroringen is a dobogó legfelsõ fokát veszik célba.

 

Mint egy falat kenyér, úgy kell az újabb gyõzelem a Red Bullnak, hiszen csak az energiaitalosoknak van esélye arra, hogy megfosszák a nemrég még biztosnak tûnõ vb-

címtõl a Brawn-Mercedest. Ráadásul a gárda kötelékében két bajnoki esélyes is van, hiszen Sebastian Vettel és Mark Webber a pontverseny 2-3. helyén tanyáznak: a 68 pontos éllovas Jenson Buttontól a német 21, az ausztrál 22,5 ponttal van lemaradva.

 

Mivel az idény már túljutott az elsõ felén, sokak szerint célszerûbb lenne a két "dudás" egyikére összpontosítani, de a csapat nem tesz különbséget, így azonos esélyekkel indulhatnak harcba a Hungaroringen: -

Továbbra is egyformán támogatjuk mindkét versenyzõnket. Button elõnye óriási, de csak akkor avatkozunk be a házi csatába, ha egyiküknek már matematikai esélye sem lesz a végsõ sikerre - mondta a szakvezetõ, Christian Horner.

 

A karakterisztika vonatkozásában a Hungaroringhez legközelebb álló Monacóban a Brawn kiütéses gyõzelmet aratott, s a Honda-

utódnak kedvezhet a meteorológusok által jósolt forróság is. A Red Bull eddig csak esõs, hûvös idõben nyert, ennek ellenére az egylet vezérének nincs kétsége afelõl, hogy Mogyoródra is jó esélyekkel érkeznek.

 

- Mindig lehet jobban csinálni a dolgokat. - mondta Horner. - Félretéve eddigi teljesítményünket és a legutóbb aratott két domináns kettõs gyõzelmünket, arra törekszünk, hogy tovább javuljunk és nem veszünk semmit biztosra. Nincs kifejezett gyengeségünk, de folyamatosan igyekszünk minden területen jobbá válni. -

 

Adrian Newey, a Red Bull mûszaki guruja figyelmezet, hogy a hétvégén nem feltétlenül csak a két éllovas szólhat bele a gyõzelem sorsának eldöntésébe.

 

- Szerintem bárkinek lehet esélye. - véli a tervezõzseni, az RB5 kódjelû autó atyja. - Míg mi Silverstone-ban javultunk sokat, addig a McLaren és a Renault a Nürburgringen lépett elõre. Mindenki dolgozik a fejlesztéseken és mint azt eddig is láthattuk, van lehetõség a kiugrásra. Ez így lesz az évad hátralevõ részében is.

 

Vettel és a téli lábtörése óta még mindig bicegõ Webber eddig 92,5 pontot autózott össze a Red Bullnak, így a konstruktõri tabella 2. helyén álló egylet 19,5 ponttal van lemaradva a listavezetõ Brawntól.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!