2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hõségriadó - hasznos tippek!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-23 14:28:38
Tûz a nap, szakad rólunk a víz, ráadásul ott vannak a tömött levegõtlen buszok. Mit tegyünk a hõségriadó idején? Olvassa el hasznos tippeinket!

Hõség ellen: rendszeres, friss ivóvíz, reggel átszellõztetett és nappalra besötétített szoba.

 

Megszokott napirendünkön, kánikula idején célszerû változtatnunk, annak érdekében, hogy megõrizzük kellemes komfortérzetünket, illetve egészségünket – tájékoztatta a Naplót Gazdig Mária, regionális közegészségügyi osztályvezetõ.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelõ mennyiségû folyadékfogyasztásra, az élelmiszerbiztonsági elõírások betartása és a megfelelõ öltözködésre.

– A rendszeresen gyógyszert szedõknek nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a forró napokon a pirulákat hûtõben célszerû tartani – folytatatta a tanácsokat a doktornõ.

Meghatározott gyógyszerek befolyásolhatják az egyén folyadék-egyensúlyát, e tekintetben célszerû kikérni a háziorvos tanácsát. Közérzetünk javítása érdekében szellõztessünk hajnalban, napközben lehetõség szerint sötétítsük be a lakás helyiségeit.

A legmelegebb órákban lehetõleg ne tartózkodjunk napon, vagy ha igen, szellõs, könnyû ruhát viseljünk. Kerüljük a megerõltetõ fizikai munkát, ha tehetjük, gyakran zuhanyozzunk langyos vízzel. Magas UV-B sugárzás esetén, bõrünket fényvédõ krémmel óvjuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!