2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Ötvenhárom településen összesen 110 hektárnyi földterületen indult el a tavaszi munka a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában.

Idén is megszervezi karácsonyi élelmiszergyûjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: pénteken és szombaton országszerte 137 település 256 nagyáruházában fogadja a lakosság élelmiszeradományait a szervezet.

Hajdú-Bihar megyébõl a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány is részt vett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában. A civil szervezet Told nehéz helyzetû lakóinak adott se-gítséget. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében összesen huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékû vetõmagból a résztvevõk helyben zöldségeket termeltek, az elõállított élelmiszert pedig odaadták a környéken élõ hátrányos helyzetûeknek.

« 1. oldal »