2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Ki vezeti Massa helyett a Ferrarit?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-29 15:17:22
Címkék: Sport, autó, motor, F1
A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa továbbra is a budapesti Honvéd Kórházban fekszik szobati balesete óta, és az orvosok szerint valószínû, hogy az idei szezonban már nem ülhet Forma-1-es autóba.

Az olasz istálló vezetõinek, így azt kell eldönteniük, hogy az idény hátralévõ részében ki helyettesítse a klasszist.

Massát a Magyar Nagydíj szombati idõmérõjén találta fejbe az egyik autóról leszakadó rugó, és azóta kórházban ápolják, fejsérüléssel. A nemzetközi sajtó már el is kezdte találgatni, hogy vajon ki helyettesítheti Massát a következõ futamtól.

Az elsõ név, aki felmerült, a száguldó cirkusz hétszeres világbajnoksa, Michael Schumacher volt, aki jelenleg is a Ferrarinál dolgozik tanácsadóként. A német klasszis menedzsere, Willi Weber kizárta ezt az opciót, ám Schumacher nem kommentálta a felvetést, ami egyesek szerint azt jelenti, hogy gondolkozik rajta.

A következõ lehetõség a Renault versenyzõje, Fernando Alonso volt, akirõl már jóideje pletykálták, hogy a következõ évtõl a Ferrari pilótája lesz. Ebben az esetben a francia istálló fõnökének, Flavio Briatorének el kellene engednie legnagyobb sztárját, miközben a hírek szerint a csapat másik versenyzõjét, Nelsinho Piquet-t akarja lecserélni. Arra nagyon kicsi az esély, hogy a Renault két újonccal folytassa, és Briatore sem adós semmilyen szívességgel a Ferrarinak.

A Renault-t a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) keményen megbüntette a magyar futam után, mert Alonso autójáról lerepült a jobb elsõ kerék az elsõ kiállás után. A FIA úgy határozott, hogy nem engedi a Renault-t a következõ futamon versenyezni, így felröppent a pletyka, hogy a Ferrari csak Valenciában ültetné az autójába Alonsót.

A Forma-1 reklámjogait birtokló Bernie Ecclestone-nak tetszik ez az ötlet, de nem valószínû, hogy így pótolják majd Massát Valenciában.

A lehetséges helyettesek között emlegetik a Toro Rosso által a Magyar Nagydíj elõtt menesztett Sebastien Bourdais-t is, akinek az a Nicolas Todt az ügynöke, aki Massa dolgait is intézi. Egyesek szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve visszatér a Forma-1-be egy ideiglenes szerzõdéssel a Ferrarival.

A legkézenfekvõbb választásnak a Ferrari két tesztpilótája, Marc Gene vagy Luca Badoer tûnik, de persze az olaszok még mindig dönthetnek úgy, hogy ideiglenesen egy másik pilótát szerzõdtetnek Massa helyére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!