2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Michael Schumacher visszatér!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-30 14:41:54
Címkék: Sport, autó, motor, F1
Mikor láthatjuk újra a pályán?

Visszatér a versenyzéshez Michael Schumacher - jelentette be szerdán a Ferrari csapat.

Visszatér a versenyzéshez Michael Schumacher - jelentette be szerdán a Ferrari csapat. A hétszeres világbajnok, 2006-ban visszavonult német pilóta már a következõ, augusztus 23-i Európa Nagydíjon, a spanyolországi Valenciában volán mögé ül. Schumacher a Magyar Nagydíjon súlyos sérüléseket szenvedett és az idény hátralévõ részét kihagyni kényszerülõ brazil Felipe Massát helyettesíti az olasz csapatnál.

Azt egyelõre nem tudni, hogy csak egy versenyre vagy az év teljes hátralévõ részére vállalja a helyettesítést Michael Schumacher. Schumacher honlapján erõsítette meg a hírt. Elöljáróban azonban megjegyzi, hogy szerencsére jó hírek érkeznek Felipe Massáról és a legjobbakat kívánja versenyzõtársának.  A 40 éves német pilóta azt írja, a döntést a Ferrari csapatfõnök Stefano Domenicalival és az elnök Luca di Montezemolóval közösen hozták meg.

A hétszeres világbajnok megjegyzi, hogy visszavonulását véglegesnek gondolta 2006-ban, de a Ferrari csapathoz fûzõdõ kötõdése miatt a kialakult helyzetben nem hagyhatta cserben az istállót. "Mindig versenyzõ voltam, úgyhogy a mostani szituációt is egy kihívásnak tekintem - írja.

Michael Schumacher 2006-ban vonult vissza, pályafutása 250. futama után. Karrierje során a világon egyedüliként hét világbajnoki címet nyert, (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) az elsõ kettõt a Benettonnal, a többit a Ferrarival. A 250 futamból 91-et megnyert, 68 alkalommal indulhatott az elsõ rajtkockából. 72 versenyen ért el legjobb köridõt autójával.

Visszavonulás után is a Ferrarinál maradt, tanácsadóként dolgozott és idõnként az aktuális versenyautót is tesztelte. Közben belekóstolt a motorversenyzésbe is, a szuperbike Nemzetközi Német Bajnokság (IDM) motorversenyein vett részt. Többször is bukott motorjával, legutóbb februárban esett el egy spanyol pályán, az ütés következtében nyaksérülést szenvedett.

Közben az elõzetes várakozásokat felülmúlva, rohamosan javul Felipe Massa állapota, aki szerda délután már rövid sétát is tehetett kórházi szobájában. Orvosa szerint fej- és szemsérülése is javult az elmúlt néhány órában, várhatóan látásával is minden rendben lesz, így semmi akadálya annak, hogy folytassa autóversenyzõi karrierjét. A Ferrari szerdai közlése szerint Massa ráadásul nemsokára elhagyhatja az intenzív osztályt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!