2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Tanács Schumachernek: ne térjen visszaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-30 16:16:37
Címkék: Sport, autó, motor, F1
Schumacher nem igazán edzett azóta, hogy 2006-ban abbahagyta a versenyzést

Michael Schumacher menedzsere, Willie Weber azt tanácsolta a hétszeres Forma-1-es világbajnoknak, hogy ne vállalja el a Ferrari felkérését, hogy a következõ futamon õ üljön be a sérült Felipe Massa helyére.

Közben egyre többen találgatják, hogy milyen formában lehet a német klasszis, aki majd három éve ült utoljára Forma-1-es autóban. "Azt tanácsoltam neki, hogy ne vállalja el, mert az emberek elvárása hatalmas lesz vele szemben" - mondta Weber a Der Tagesspiegel címû német lapnak. "Ha Schumacher visszaül az autóba, akkor mindenki arra számít, hogy nyerni fog" - vélekedett a menedzser.

Schumacher állítása szerint lojalitásból ment bele, hogy ideiglenesen helyettesítse Massát, aki a Magyar Nagydíj szombati idõmérõjén szenvedett súlyos fejsérülést. "A Ferrari felkérte, és nem tudott nemet mondani" - árulta el Weber. "Ez mindenkinek jó: a médiának, a szurkolóknak, Forma-1-nek. Hogy ez számunkra milyen hatással lesz, majd meglátjuk" - tette hozzá a szakember.

Weber amiatt aggódik, hogy Scumacher nem igazán edzett azóta, hogy 2006-ban abbahagyta a versenyzést, és hogy nem vezetett még új generációs versenygépet.

A Tuttosport címû olasz napilap szerint Schumacher azért fogadta el az olasz istálló felkérését, mert így meghosszabbítják a tanácsadói szerepét is a csapatnál. Ahogy az várható volt, elkezdõdtek a találgatások azzal kapcsolatban, hogy vajon hogyan fog teljesíteni Schumacher.

Az 1980-as években Niki Lauda a McLaren színeiben tért vissza, és világbajnokságot nyert. Lauda biztos benne, hogy Schumacher remekül helyt fog állni a száguldó cirkuszban. "A legizgalmasabb az lesz, hogy mire képes Kimi Raikkönen ellen a Ferrariban" - mondta az osztrák klasszis a Daily Mailnek. "De én arra leszek kíváncsi, hogy Raikkönen hogyan teljesít majd Schumacherhez képest" - tette hozzá Lauda.

Eddie Jordan szerint is Raikkönennek kell megmutatnia, hogy mire képes a 40 éves német klasszissal szemben. "Egy új Raikkönent fogunk látni, hiszen nem akarhatja, hogy Michael Schumacher megszégyenítse" - vélekedett az ír szakember.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!