2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Kiengedik Massát a kórházból?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-31 16:01:05
Címkék: Sport, autó, motor, F1
A hírek szerint Massát helikopterrel viszik a Ferihegyi replõtérre.

Elképzelhetõ, hogy vasárnap kiengedik a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Felipe Massát az Állami Egészségügyi Központból (ÁEK).

 

14,06 Hétfõn viszik haza Massát


Magánrepülõvel szállítják haza hétfõn a hétvégi Magyar Nagydíjon megsérült pilótát, Felipe Massát - jelentette be a brazil versenyzõ orvosa, Dino Altman péntek délután Budapesten.


Massát szombat óta az Állami Egészszégügyi Központban (ÁEK) kezelik, az intézet fõigazgatója, Szilvásy István a Független Hírügynökségnek korábban elmondta, nincs akadálya Massa elengedésének. Dino Altman, Massa orvosa pénteken úgy nyilatkozott, hogy a brazil versenyzõt hétfõn viszik haza magánrepülõvel. A gép valószínûleg Sao Paolóba repíti majd a pilótát.


Altman szerint Massa otthonában folytatja majd a lábadozást és amint lehetséges, visszatér az autóversenyzéshez. Arról azonban egyelõre nem tudni, hogy meddig tart majd Massa felépülése. Felipe Massa a Magyar Nagydíj szombati idõmérõedzésén szenvedett súlyos fejsérülést, miután az elõtt haladó autóról leszakadó rugó eltalálta a sisakját.

 

A brazil versenyzõt mentõhelikopterrel szállították kórházba, életmentõ mûtétet hajtottak rajta végre, és azóta intenzív osztályon ápolják. Massa állapota néhány nap alatt rohamosan javult, szerdán már sétálni is tudott kórházi ágya körül, az orvosok szerint nem szenvedett maradandó sérüléseket, így felépülése után visszatérhet a Ferrari autójába.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!