2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Nem tér vissza Schumacher a Forma-1-beForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-11 15:10:21
Címkék: Sport, autó, motor, F1
"Tényleg mindent megpróbáltam, hogy lehetõvé tegyem az ideiglenes visszatérést, de nem megy"

Schumacher mégsem tér vissza a Forma-1-be
Nyaksérülése miatt mégsem tér vissza a Forma-1-es versenyzéshez Michael Schumacher.

Mégsem tér vissza Michael Schumacher a Forma–1-be: a hétszeres világbajnok kedden saját honlapján jelentette be, hogy nem tudja vállalni a szereplést a száguldó cirkuszban.

Felipe Massa komoly sérülése után – a Ferrari versenyzõjét fejbe találta egy rugó a Hungaroringen – szenzációként érkezett a hír, hogy Schumacher elvállalta a brazil helyettesítését a maranellói csapatnál. A visszatérés hallatán Németországban újra kitört a Schumacher-õrület, s a következõ futam, az augusztus 23-ai valenciai Európa Nagydíj iránt is megélénkült az érdeklõdés, a korábbinál nagyobb ütemben kezdtek fogyni a jegyek.

Mint a jelenleg tanácsadóként dolgozó és hobbiból motorversenyzéssel is foglalkozóSchumacher saját honlapján közölte, hétfõ este arról tájékoztatta a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót és a csapatfõnök Stefano Domenicalit, hogy nem tud Felipe helyett beugrani. Azt a fájdalmat, amelyet a nyakában érzett a Mugellóban tartott tesztelést követõen, nem tudták orvosolni, még ha meg is próbáltak mindent, ami megtehetõ – írta a sportág élõ legendája. A nyaksérülés még egy februári motorbaleset következménye. – Ezért a nyakam nem bírja el a Forma–1-gyel járó extrém megterhelést. Ez egyértelmûen kiderült az utóbbi két hétben végzett kivizsgálások, valamint a hétfõi záróvizsgálat után. Mivel a nyakamban lévõ probléma, amely a mugellói nap után jelentkezett, nem javult, vasárnap úgy döntöttem, hétfõn még egy vizsgálatnak alávetem magam. Nagyon csalódott vagyok. Roppant sajnálom a fiúkat a Ferrarinál és az összes szurkolót, akik szorítottak nekem. Csak azt tudom még egyszer mondani, hogy mindent megpróbáltam, amit lehetett. Szívesen beugrottam volna Felipe helyett. Most csak az marad nekem, hogy szorítsak az egész csapatnak a következõ versenyeken – zárta sorait Michael Schumacher.

A Ferrari vezetése gyors döntést hozottSchumacher visszalépését követõen: kedden közleményben tudatták, hogy tesztpilótájuk Luca Badoer helyettesíti Felipe Massát. A harmincnyolc éves olasz 1993-ban mutatkozott be a száguldó cirkuszban, tizenkét éve teszteli a tûzpiros autókat, Forma–1-es futamon utoljára 1999-ben szerepelt. Eddig ötvenhat nagydíjon indult, pontot még nem sikerült szereznie.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!