2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Raikkönen: Nem én voltam a legjobbForrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-08-31 12:46:54
Címkék: Sport, autó, motor, F1
A finn tudta, egyetlen esélye, hogy a biztonsági autó után leelõzi Fisichellát: megnyomta a KERS-t.

A Belga GP-t megnyerõ finn elismerte, Fisichella gyorsabb volt, de a KERS õt segítette. Egyetlen lehetõségét használta ki.

Negyedszer gyõzött Spában Kimi Raikkönen vasárnap, de a Belga GP után elismerte, nem õ volt a leggyorsabb a pályán, hanem a második, Giancarlo Fisichella.

Az olasz élrõl rajtolt a Force India-Mercedesszel, egy gyors kört, majd a biztonsági autó után egy kilométert vezetett is, de Raikkönen a leghosszabb egyenesben simán lehagyta. Utána hiába futott jobb köröket az olasz, esélytelen volt a Ferrari KERS-rendszere ellen, ami 80 plusz lóerõt biztosított az exbajnoknak.

"Tudtam, hogy meg kell elõznünk, mert nagyjából ugyanakkor tankoltunk, és ha nem teszem meg, a biztonsági kocsi után túl gyors lett volna, hogy utolérjem" - árulta el sportszerûen Raikkönen a sajtótájékoztatón.

"Az elsõ kanyarban jól rámentem, bár nem fordultam tökéletesen, utána használtam a KERS-t, amivel képes voltam eléje kerülni. Gondoltam, hogy ha nem csinálunk butaságot, ezzel megvan a verseny".

 

A KERS a fékezésekkor keletkezõ energiát hasznosítja, mintegy hat másodpercen keresztül gombnyomásra felgyorsítja az autót.

"Köridõkben nem mi voltunk a legjobbak, de összességében igen, és mindenkit mögöttünk tartottunk" - mondta Raikkönen, aki a Ferrarival együtt elõször nyert idén.

A csapat rossz sorozata a tavalyi szezonzáró futam óta, a finné a 2008 áprilisi Spanyol GP óta tartott.

 

Pilóták top 10

 

1.    Jenson Button    72 p
2.    Rubens Barrichello    56 p
3.    Sebastian Vettel    53 p
4.    Mark Webber    51.5 p
5.    Kimi Raikkönen    34 p
6.    Nico Rosberg    30.5 p
7.    Lewis Hamilton    27 p
8.    Jarno Trulli    22.5 p
9.    Felipe Massa    22 p
10.    Heikki Kovalainen    17 p

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!