2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nem mindegy hol jársz be!Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-18 19:18:08
A kínaiak a "csi kapujának" nevezik a bejáratot, amin naponta belépünk otthonunkba, munkahelyünkre. Épp ezért a feng shui a fõbejáratot tartja a legfontosabbnak. Ez jelképezi a közösséghez való viszonyunkat. Az éltetõ energia - emberek, lehetõségek képében - a fõbejáraton át érkezik az épületbe. Ezért nem mindegy, hogy milyen!

A feng shui szerint úgy kell elhelyezni az ajtókat, hogy mindegyiket sarkig lehessen tárni. Nagyon sok olyan lakás, hivatal van, ahol valami megakadályozza az ajtó teljes kinyitását. Például egy fogas, vagy mögötte elhelyezett szekrény. Ezek mind akadályozzák az éltetõ csi áramlását, és tudatalatt ellenérzést váltanak ki az ajtón belépõkbõl. Nyissuk meg hát az utat a kedvezõ változások elõtt! Tisztítsuk meg a bejáratot a felesleges dolgoktól! Fontos, hogy a bejárati ajtóval szemben lévõ fal legalább 180 cm távolságban legyen. Ellenkezõ esetben egy tükörrel, vagy tájképpel lehet a kis távolságot ellensúlyozni.

A neves feng shui szakértõ, Terah Kathryn Collins példával is illusztrálja a bejárat fontosságát: Élt egyszer egy ember, aki sajnálta lemetszeni a kapuja elõtt álló fát. A fa évrõl-évre egyre jobban megerõsödött. Egyik ága épp a kapu fölé nyúlt, ami miatt az embernek ki és be menetkor mindig le kellett hajolnia. Végül észre sem vette, de már a háta is meggörnyedt a sok hajlongástól. Egyszer egy szomszéd zöldséget akart vinni az embernek, de nem volt kedve hajlongani, így hát visszafordult a kapuból, és másnak adta az ajándékot. Sõt! Ez a szomszéd elmesélte másoknak is, hogy hogyan járt, s a végén már olyan hírek terjengtek emberünkrõl, hogy magának való, mogorva, nem törõdik az otthonával, különben miért növesztett volna ágat a kapuja fölé. Ezek után már senki nem kereste a társaságát.

 

Nem is hinnénk, milyen fontos a bejárat. Legyen tiszta, könnyen elérhetõ! Helyezzünk szép virágokat a bejárati ajtó mellé! De akár egy hangulatos szélcsengõ, kellemes függöny is csodákra képes.

 

(Feng shui sorozatunkat folytatjuk. Érdemes gyakran látogatni lapunkat!)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!