2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Megnézhetik magukat a gyorshajtók az internetenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-18 17:57:02
A szabálysértõk az interneten is megnézhetik majd az automata traffipaxok által róluk készült képeket.

A napilap ismertetése szerint március elsejétõl elsõ fokon országos hatáskörrel a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság végzi az objektív felelõsséghez kapcsolódó hatósági eljárást. A vasiak küldik majd ki minden autótulajdonosnak, az ország bármely településén éljen is, az automata traffipaxok felvételei alapján az értesítést arról, hogy a jármûvüket gyorshajtás közben lefotózták. Ha nem adják meg a gyorshajtó sofõr nevét, közigazgatási eljárás keretében õket bírságolják meg.

A rendõrség a Microsoft szakembereivel közösen fejleszti a TrafficPoint nevû rendszert, amely hosszabb távon alkalmas lesz arra is, hogy az autótulajdonosok a rendõrségtõl kapott kóddal megnézzék az autójukkal elkövetett gyorshajtást bizonyító fotókat, nyomon követhetik az eljárás menetét, a világhálón keresztül betekinthetnek majd az ügyükben keletkezett iratokba.

A TrafficPointot a tervek szerint összekapcsolják a rendõrség körözési rendszerével is, így a fejlesztõk reményei szerint nemcsak a gyorshajtókat, hanem a lopott autóval közlekedõket is ki tudják majd szûrni a forgalomból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!